Федерација/БиХ

Додик: Турковић личним и страначким ставовима нарушава међународни углед БиХ

УПОЗОРИО ДА ЗЛОУПОТРЕБЉАВА СЛУЖБЕНИ ПОЛОЖАЈ И ДЈЕЛУЈЕ МИМО ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ
  • „Својим дјеловањем наноси штету свима и настоји да нас посвађа с пријатељским земљама, као што је Држава Израел, која у потпуности подржава Устав БиХ и конститутивност народа“

МИНИСТАРКА спољних послова у Савјету министара Бисера Турковић својим неуставним понашањем наставља да нарушава углед БиХ на међународној сцени – написао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик на свом Твитер налогу.

И додао: „Она злоупотребљава свој положај и износи личне и страначке ставове о битним питањима, без консултација и одлуке Предсједништва БиХ“.

– Својим дјеловањем наноси штету свима и настоји да нас посвађа с пријатељским земљама, као што је Држава Израел, која у потпуности подржава Устав БиХ и конститутивност народа“ – навео је српски члан Предсједништва БиХ.

Притом је указао: „За нас је важно да имамо добре односе и сарадњу с Израелом и желим да захвалим Држави Израел на јасном изношењу ставова и подршци правилном разумијевању ситуације и односа у БиХ“.

Турковићева је упутила демарш Министарству спољних послова Израела и амбасади ове земље у Тирани због ставова изнесених о реформи изборног законодавства БиХ.

Израелска дипломатија: Хвала Додику на снажној подршци

ИЗРАЕЛСКО Министарство спољних послова, Одјељење за Балкан, захвалило је српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику на подршци и осуди терористичких напада палестинске групе Исламски џихад на израелске цивиле.

– Хвала вам на снажној подршци. Израел има право да брани своје грађане – Јевреје, муслимане и хришћане. Свијет треба да стоји уз Израел док се бори против тероризма. Газа без терора је боља и за Израел и за Палестинце – наведено је на Твитер налогу Одјељења за Балкан у израелском МИП-у.

Додик је осудио терористичке нападе и у потпуности подржао обуставу ватре, наводећи да држава Израел има право да се брани.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар