Федерација/БиХ

Додик: У БиХ је поражена свака могућност заједничког живота у овом политичком оквиру

„НИ СРБИЈА НИ СРПСКА НИШТА НИСУ ДУЖНЕ БиХ –МОРАЛНО НИ МАТЕРИЈАЛНО“
  • „Један народ и његови политички представници не разумију да други у БиХ не виде ни прошлост, ни садашњост ни будућност као они, да не виде сусједе као они, нити разумију да право на БиХ имају сви једнако
  • „Вођење политике жртве, по којој је неко стално дужан да ти испуњава жеље, плаћа штету, даје донације, одлучује и ради умјесто тебе, политичка је инфантилност из које сарајевски, углавном бошњачки политичари никако да изађу“
  • Реторика коју користи Бакир Изетбеговић, у посљедње вријеме све чешће и оштрије, отварајући фронтове против дословно свих сусједа, и Републике Српске и Србије и Хрватске, а однедавно и Црне Горе – не води ничему осим распаду БиХ и изолацији у којој је Изетбеговићу изгледа најкомотније

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је у БиХ поражена било каква могућност заједничког живота у постојећем политичком оквиру, јер један народ и његови политички представници не разумију да други у БиХ не виде ни прошлост, ни садашњост ни будућност као они, да не виде сусједе као они, нити разумију да право на БиХ имају сви једнако.

„Провођење политике жртве, по којој је неко стално дужан да ти испуњава жеље, плаћа штету, даје донације, одлучује и ради умјесто тебе, политичка је инфантилност из које сарајевски, углавном бошњачки политичари никако да изађу“, оцијенио је Додик.

На молбу Срне да прокометарише изјаву предсједника СДА Бакира Изетбеговића да Србија и њен предсједник Александар Вучић не треба да шаљу вакцине или жито у БиХ, нити да говоре лијепе ријечи, али да очекује да се престане са, како је рекао, прогоном бранилаца, Додик је поручио да ни Србија ни Република Српска ништа нису дужне БиХ, ни морално ни материјално.

Српски члан Предсједништва БиХ је рекао да је Република Српска захвална Србији на свему, посебно на вакцинама које су несебично дијелили са свима нама када су и грађанима Србије биле потребне.

„Зашто Изетбеговић тада није рекао Вучићу и Србији не требају нам вакцине` и зашто је више хиљада људи из ФБиХ ишло на вакцинацију у Србију? Зашто Изетбеговић свом народу није обезбједио вакцине, а на примјер усред пандемије, преко (Бисере) Турковић, обезбиједио је урме због којих се цијела ФБиХ и данас подсмијева? То су питања за Изетбевовића, све друго је демагогија“, истакао је Додик.

Он је нагласио да помињањем наводне ратне штете коју би Србија требало да плати БиХ, Бакир Изетбеговић наставља с ратоборном реториком која посљедњих десетак дана добија на интензитету – од напада на Српску православну цркву, преко сталних удара на Републику Српску и све чешћих на Србију.

„Срамота је да Изетбеговић притвореног припадника тзв. Армије БиХ зове браниоцем. Кривични закон ниједне државе, па ни ове у коју се куне Изебеговић, не познаје категорију бранилаца. Или је чинио злочине или није. Чак и да је чистих руку не може поручивати да је ријеч о браниоцу, јер је он такав само у очима Бошњака. За Републику Србију он је исто што и било који преступник пред законом, и какве везе има власт Србије са тим предметом“, рекао је Додик.

Он је додао да Изетбеговић, који је навикао да диригује правосуђу у БиХ, покушава да спочитава Вучићу оно што сам ради, не рачунајући да постоје земље у којима је правосуђе независно.

„Реторика коју користи Бакир Изетбеговић, у посљедње вријеме све чешће и оштрије, отварајући фронтове против дословно свих сусједа, и Републике Српске и Србије и Хрватске, а однедавно и Црне Горе – не води ничему осим распаду БиХ и изолацији у којој је Изетбеговићу изгледа најкомотније“, закључио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар