Федерација/БиХ

Додик: У БиХ је све накарадно осим Српске и њеног пута ка самосталности

„БиХ НЕ ДАЈЕ НАДУ НИКОМЕ, ПА НИ БОШЊАЦИМА КОЈИ БИ ДА МАЈОРИЗУЈУ“
  • Република Српска јесте девастирана криминалним радњама високих представника и политичком подршком САД и Запада. Али, апсолутно није успио експеримент који су у БиХ спроводили странци заједно са Бошњацима

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да БиХ нема никаквог смисла и да је у њој све накарадно, осим Републике Српске и њеног пута ка самосталности.

Он сматра да су мирни разлаз и добра сарадња сусједа по свим елементима једини рационалан концепт за цивилизоване народе који су прошли тешку историју.

Нико нема намјеру да овдје диже било какве кинеске зидове или слично, али има намјеру да Српској омогући да користи своја права стечена Дејтонским мировним споразумом, која је овај народ извојевао у својој слободи и да страдање више од 700 полицајаца и других 29.000 страдалих за слободу Републике није бесмислено“, рекао је Додик.

Он је навео да БиХ не даје никакву наду никоме, па ни Бошњацима, који имају заблуду и илузију да могу да натјерају и мајоризују Хрвате, да их у довољној мјери учине мањином и истјерају из БиХ.

То је сљедећи сценарио и за нас Србе уколико не буде Републике Српске. Та идеја је ретроградна и не може да буде у функцији будућности, него само у функцији неуспјеха“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да, са друге стране, Хрвати, који показују потпуно незадовољство својим статусом, с правом траже свој положај.

Додик сматра да апсолутно није успио експеримент који су у БиХ спроводили странци заједно са Бошњацима.

Ово је лоше за све, за Бошњаке, за Хрвате и нас Србе, јер нико није задовољан, па ни међународни представници и зато се и задржавају овдје сада већ 25 година, у лажној нади да ће направити оно што они мисле да треба нама да буде мјера наше слободе и доброг живота“, рекао је Додик.

Он је напоменуо да је Република Српска девастирана криминалним радњама високих представника и политичком подршком САД и Запада.

Високи представници нас често позивају на владавину права, а све су учинили да владавина права овдје не постоји. Да су се држали владавине права не би кршили Устав, не би дошло до тога да имамо Устав, а скроз другу ситуацију на терену“, рекао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар