Федерација/БиХ

Додик: Важније ми је што ће Лавров доћи у Источно Сарајево него у Сарајево

„НАВИЈАМ ДА ПОБИЈЕДИ ТРАМП, АКО ПОБИЈЕДИ БАЈДЕН – ИДЕМО ДАЉЕ“
  • Мислим да (Бајдену) треба рећи да је посљедњих 20 година негативан према Србима. Нажалост, ако побиједи, мораћемо да истрпимо и Бајденов мандат. Истрпићемо и то, није крај свијета
  • „Хоће ли се пољуљати односи Срба са Русијом након учесталих разговора на релацији Србија-САД?  Однос Срба, Србије и Републике Српске са Русијом остаје добар и коректан.  Русија је фактор који је за мир и стабилност у региону. Русија је за Дејтонски споразум. Приближавање Београда и Вашингтона и разговори су добри и то нема везе са НАТО-ом. Поготово нема везе са БиХ. НАТО није опција за Републику Српску и ту се прича завршава
  • Наравно, ако Вучић хоће, може сутра бити главни тренер Игокее. Али, под условом да ми обећа да ћемо направити тим који ће побјеђивати и Звезду и Партизан у Београду. Иако волим Београд много, волим и да побиједим Звезду и Партизан у Београду

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да се веома радује доласку министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова у посјету БиХ, те додао да ће се и руководство Републике Српске састати са њим.

Имаћу прилику да га угостим у Источном Сарајеву и то је веома важно. Чак ми је важније што ће Лавров доћи у Источно Сарајево него у Сарајево. И руководство Српске ће имати састанак са њим“, рекао је Додик.

Када је ријеч о предстојећим изборима у САД, Додик је рекао да навија да побиједи актуелни амерички предсједник Доналд Трамп.

„Навијам да Трамп побиједи. Ако побиједи (Џозеф) Бајден, идемо даље. Мислим да му (Бајдену) треба рећи да је посљедњих 20 година негативан према Србима. Нажалост, ако побиједи, мораћемо да истрпимо и Бајденов мандат. Истрпићемо и то, није крај свијета“, рекао је Додик за „Вечерње новости“.

Он је истакао да се не треба стидити и да се очекује од политичара да кажу да је Бајден био негативан према Србима.

Додик је навео да прати оно што је у Америци интерес Срба који већински гласају за Трампа, те подсјетио да је на прошлим америчким предсједничким изборима у Сарајеву била организована јавна подршка Хилари Клинтон против Трампа.

Додик је Вашингтонски споразум Београда и Приштине оцијенио као добар аранжман за Србију, те додао да је предсједник Србије Александар Вучић урадио добар посао за Србе и Србију и треба наставити даље.

На питање хоће ли се пољуљати односи Срба са Русијом након учесталих разговора на релацији Србија-САД, Додик је рекао да однос Срба, Србије и Републике Српске са Русијом остаје добар и коректан.

„Русија је фактор који је за мир и стабилност у региону. Русија је за Дејтонски споразум. Приближавање Београда и Вашингтона и разговори су добри и то нема везе са НАТО-ом. Поготово нема везе са БиХ. НАТО није опција за Републику Српску и ту се прича завршава“, навео је Додик.

Додик је рекао да појединци извлаче приче да је он руски човјек и слично, поручивши да је он човјек Републике Српске и Србије и никога више.

Коментаришући „подизање прашине“ око могућег двојног држављанства Србије и Републике Српске, Додик је рекао да је двојно држављанство потребно, јер се ради о интеграцији и међународним стандардима, те подсјетио да се у ЕУ то ради на сваком кораку.

Душебрижници су почели одмах да вичу како је двојно држављанство Републике Српске са Србијом пут у исељење. Није пут у исељење“, рекао је Додик.

Додик је напоменуо да много људи из Републике Српске има држављанство Србије, међу којима је и он сам.

Ми припадамо српском народу и то се потврђује кроз двојно држављанство. Ми смо Срби, ми нисмо босански Срби“, рекао је Додик, наводећи да је предсједник Србије Александар Вучић коректан и позитиван по том питању.

Коментаришући то што се Вучић недавно уписао у школу за кошаркашке тренере и има ли мјеста за за њега у „Игокеи“, Додик је одговорио потврдно.

„Наравно, ако Вучић хоће, може сутра бити главни тренер `Игокее`. Али, под условом да ми обећа да ћемо направити тим који ће побјеђивати и `Звезду` и `Партизан` у Београду. Иако волим Београд много, волим и да побиједим `Звезду` и `Партизан` у Београду“, рекао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар