Федерација/БиХ

Додика ће и надаље чувати његово досадашње обезбијеђење из МУП Српске

ЈЕДАН МОДУС ЈЕ ДА СЕ О ТОМЕ ПОСТИГНЕ ДОГОВОР БАЊАЛУКЕ И ДИРЕКЦИЈЕ ЗА КООРДИНАЦИЈУ ПОЛИЦИЈА
  • Други је да буде направљен екстерни премјештај, односно да припадници МУП-а који обезбјеђују Додика пређу привремено – док је он члан Предсједништва БиХ – у Дирекцију за координацију полицијских тијела

СРПСКОГ члана Предсједништва БиХ Милорада Додика обезбјеђиваће припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске који се у његовом личном обезбјеђењу налазе више од деценију, а остало је још само да буде ријешен њихов професионални статус, односно где ће бити запослени, пише „Глас Српске“.

Лист сазнаје да је на помолу договор између МУП-а Српске и Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, а директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум каже да очекује да споразум буде постигнут.

„Једна од могућности је да, у складу са законом којим се регулише питање обезбјеђења штићених личности, наши службеници добију ингеренције да преузму и воде обезбјеђење српског члана Предсједништва БиХ“, рекао је Ћулум за „Глас Српске“.

Он је додао да је друга могућност да буде направљен екстерни премјештај, односно да припадници МУП-а који обезбјеђују Додика пређу привремено, односно за вријеме трајања обезбјеђења у Дирекцију за координацију полицијских тијела.

„Када долази, рецимо, бошњачки члан Предсједништва, његово непосредно обезбјеђење, односно један пратилац има право да наоружан уђе у Палату Републике, зграду Владе Српске или евентуално неки други штићени објекат. Исто тако је и са страним делегацијама и ту не видимо ништа спорно, али из Дирекције смо добили тумачење да нико осим њихових припадника нема право да уђе у зграду Предсједништва БиХ“, рекао је Ћулум.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар