Федерација/БиХ

Галијашевић: Турковић је радикални исламиста – ово што сада разбија БиХ

„ОНА ПРИЗИВА РАТ И НИЈЕ ЈОЈ МЈЕСТО У ЗАЈЕДНИЧКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА БиХ“
  • „Она очито добија сигнале од `међународне заједнице`. То је оно што је предсједник Хрватске назвао дипломатским талогом, најнижим нивоом западне дипломатије. Дакле, амбасадори, високи представник Валентин Инцко њима треба један овакав жесток притисак у вријеме када у САД долази до смјене власти
  • Ово је директно инспирисано од људи из западне дипоматије и СДА који су непријатељи мира у БиХ, а посебно непријатељи Републике Српске и српског народа   
  • „Американци не реагују на њене иступе, јер су исти као и она. Они су створили ИСИЛ и Ал Каиду, били су партнери у ратовима у Авганистану и на Балкану, јер нам не желе добро

БИСЕРА Турковић је радикални исламиста која својим изјавама против Републике Српске и њених представника призива рат и таквој особи није мјесто ни у заједничким институцијама нити у БиХ, изјавио је стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић.

– Онај ко жели добро БиХ треба да отјера Бисеру Турковић и тиме отјера фашистичке идеологије, идеолигије мржње Ханџар дивизије, одреда `Ел муџахид`, разних исламиста и Младих муслимана – рекао је Галијашевић Срни.

Галијашевић је истакао да ово што сада ради Турковићева представља директно разбијање БиХ, а да за то добија очите сигнале од међународне заједница.

– То је оно што је предсједник Хрватске назвао дипломатским талогом, најнижим нивоом западне дипломатије. Дакле, амбасадори, високи представник Валентин Инцко, њима треба један овакав жесток притисак у вријеме када у САД долази до смјене власти – рекао је Галијашевић.

Он је нагласио да се није десило откако је рат стао да је неки функционер било ког народа, који је истовремено и у заједничким институцијама, упутио такве увреде на рачун конститутивног народа, а да ниједан међународни дипломата није реаговао.

– Зашто Инцко не реагује? Зашто не реагују амбасада САД и Британије – упитао је Галијашевић.

Он је додао и да с друге стране Странка демократке акције /СДА/ жели да прикрије проблеме који се односе на корупцију на највишем нивоу, на увоз терориста у БиХ које зову мигрантима, на криминал и унутрашње подјеле у странци.

То чини, појаснио је, изазивајући овакве конфликте који могу одвести земљу у рат, јер Турковићева призива ратну опцију.

– Ово је директно инспирисано од људи из западне дипоматије и СДА који су непријатељи мира у БиХ, а посебно непријатељи Републике Српске и српског народа – сматра Галијашевић.

Према његовим ријечима, ово је без сумње призивање рата, јер једна тешка ријеч вуче другу, једна увреда вуче другу и долази до оружја.

– То треба имати на уму када се овакве особе бирају у заједничке институције, дакле, њу треба отјерати из тих институција, њој није мјесто у БиХ. Таквој особи, с таквом мржњом, није мјесто у једној мултиетничкој земљи, поготово не у Савјету министара – рекао је Галијашевић.

Галијашевић је напоменуо да је против Турковићеве, док била амбасадор БиХ у САД, отворено протестовала Републиканска партија јер једна тако радикална особа не може да буде амбасадор, те да је тек на интервенције из Демократске партије прошла, а подсјетио је и да је била у амбасадор у Катару.

Он је додао да Турковићеву у САД нису хтјели примити послије 11. септембра и да је у вези са њом вођена дебата у Сенату због радикалне политике.

Галијашевић је навео да Американци заборављају да је та политика учествовала у понижавању и рушењу Пентагона и Свјетског трговинског центра, да је онда била покровитељ структура из БиХ које су то радиле.

– Они не реагују на њене иступе, јер су исти као и она. Они су створили ИСИЛ и Ал Каиду, били су партнери у ратовима у Авганистану и на Балкану, јер нам не желе добро – рекао је Галијашевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар