Федерација/БиХ

ХДЗ БиХ: Украдене су хиљаде гласова у хрватским изборним подручјима Мостара

ЧОВИЋ БОШЊАЦИМА: МОСТАР ЋЕ УВИЈЕК БИТИ ПРИЈЕСТОНИ ГРАД ХРВАТА У БиХ

ГРАДСКИ одбор ХДЗ БиХ Мостар најоштрије је осудио „малверзације изборним резултатима“ у том граду.         

Прецизирао је да се ради о „познатој и нескривеној крађи хиљада гласова у доминантно хрватским изборним подручјима Града Мостара“.

Упозорио је да се изборни инжењеринг наставио и након затварања биралишта и да „са хрватских подручја нестају гласови или се не броје“.

„Након 16 сати од затварања биралишта немамо избројане гласове за Град Мостар. Имамо гласове којих преко ноћи нигдје нема, а добиле су их хрватске странке. Ко је украо те гласове и/или их пребацио другим политичким опцијама?“, поставио је питање Градски одбор ХДЗ БиХ Мостар.

Притом је позвао „међународне партнере и представнике међународне заједнице и све надлежне институције да се укључе у рјешавање овог проблема и очигледних изборних манипулација које руше европски пут, стабилност и напредак“.

 Поново се огласио и лидер ХДЗ БиХ Драган Човић, поруком Бошњацима да ће Мостар увијек бити престони град Хрвата у БиХ, јер ту „столују све институције хрватског народа“.

– И да у Мостару живи само пет становника који гласају за ХДЗ – то ће бити наш пријестони град, рекао је Човић на конференцији за новинаре.

Још је додао: „Мостар ће дисати мостарски, ја као Мостарац ћу се потрудити да то буде тако“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар