Федерација/БиХ

Изетбеговић: Пахор је и мене, Човића и Иванића прије 5-6 година питао за „мирни разлаз“

„КО ВОЛИ РАТ – ДА БОГ ДА ГА ИМАО У КУЋИ, ЈА ГА НЕ ВОЛИМ“
  • „Поставио нам је наивно питање: Размислите ли ви некада да вам је боље да се разиђете, па да се сви смирите? Ја нисам допустио да то изађе у јавност. Јер, била је то пријатељска посјета
  • За БХРТ још рекао: „Нема никаквог разилажења. Разговарао сам са (Милорадом) Додиком о томе. Нећу сада причати детаље да не будем нефер. На тај начин се добијају избори. Он то прижељкује на неки начин. Он жели да буде запамћен да је урадио такву неку ствар док је био у највећој политичкој снази

БАКИР Изетбеговић, лидер СДА је у интервјуу за БХРТ открио како је и њега, док је био члан Предсједништва Босне и Херцеговине, словеначки предсједник Борут Пахор питао о „разилажењу“ у БиХ.

Одговорио је и на оптужбе да жели рат.

Казао је да се то догодило прије пет, шест година. Током Пахорове посјете Предсједништву БиХ.

Тада смо били Иванић, Човић и ја. И тако је наивно поставио питање. ‘Размислите ли ви некада да вам је боље да се разиђете, па да се сви смирите?’ Ја нисам допустио да то изађе у јавност. Јер је била пријатељска посјета. А била је разарајућа изјава“, оцијенио је за БХРТ лидер СДА.

Изетбеговић је навео да се то можда Пахору чини нормално.

„Можда се њему то чини нормално, али након Томашица, Сребренице и сличних догађаја гдје су побијени сви ти људи, не смије се допустити да се уопште то питање отвара“, рекао је Изетбеговић те наставио:

„Можда је то урадио у доброј намјери. Ненамјерно. Разиђите се као Чеси и Словаци. Да се неко рјешење нађе. Такве, нек ме извине, будалаштине је и говорио. Ово што је рађено послије није нимало било наивно. Убацити ово у јавни простор и гледати реакцију. Зато је моја реакција била јака. Има још таквих кухиња које праве сличне ствари да се испитају ситуације. У Загребу, Београду. Међународна заједница мора овакве ствари сијећи у старту, јер ће нам се обити о главу“, закључио је он.

Нема ништа од мирног разилажења, поручио је  Изетбеговић.

Нема никаквог разилажења. Разговарао сам са (Милорадом) Додиком о томе. Нећу сада причати детаље да не будем нефер. На тај начин се добијају избори. Он то прижељкује на неки начин. Он жели да буде запамћен да је урадио такву неку ствар док је био у највећој политичкој снази. Свјестан је и он и сви ми да је то пут из којег не знамо како би изашли“, истакао је предсједник СДА.

Што се тиче помињања рата, Изетбеговић је рекао да на то треба реаговати.

Треба реаговати, а не правити политику од тога. То су бесмислице на које треба оштро реаговати. Не треба од тога правити политику, као што неки праве. Кажу да мени то добро дође и да ја заједно то радим са Додиком. Ко воли рат да Бог да га имао у кући. Ја га не волим“, поручио је Изетбеговић у емисији БХРТ-а.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар