Главно Федерација/БиХ

Изетбеговић: Прво да развежемо чвор Акционог плана за НАТО

«ТАДА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ВАЖНО ДА ЛИ ЋЕМО САВЈЕТ МИНИСТАРА ИМАТИ ЗА ДВА ИЛИ ДВА И ПО МЈЕСЕЦА»
  • Шеф диломатије БиХ у новом сазиву Савјета министара, рекао је Изетбеговић, биће Бисера Турковић, с обзиром на то да је одлазећи предсједавајући највишег извршног Денис Звиздић из приватних разлога одбио да буде на тој функцији

БАКИР Изетбеговић, сматра је да је преамбициозно очекивати да Савјет министара БиХ буде формиран у року од мјесец дана.

Изетбеговић додаје да је у овом тренутку најважније дефинисати Акциони план за приступање те државе НАТО-у.

Када, како каже, “одвежемо тај чвор”, за њега “није толико ни важно” да ли ће Савјет министара бити формиран за два или два и по мјесеца. У интервјуу који ће вечерас бити емитован на сарајевској БХРТ, лидер СДА каже да је најважње најпре ријешити питање Акционог плана за чланство БиХ у НАТО-у, а када то завршимо “радиће и све остало”.

Навео је и да је с тим у вези најважније испоштовати Устав, закон и раније одлуке Предсједништва БиХ и Савјета министара БиХ.

Ако тако не буде, према његовим ријечима, БиХ ће запасти у још дубљу кризу.

Шеф диломатије БиХ у новом сазиву Савјета министара, рекао је Изетбеговић, биће Бисера Турковић, с обзиром на то да је одлазећи предсједавајући највишег извршног Денис Звиздић одбио да буде на тој функцији.

“Мислим да ће (то бити Бисера) Турковић, а са Звиздићем сам разговарао и он одбија то због неких својих приватних планова”, рекао је Изетбеговић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар