Федерација/БиХ

Изетбеговић: СДА је у Сарајеву добила шамар

`ХРАБРО` ОБЈАВИО ДА ЋЕ ЊЕГОВА СУПРУГА СЕБИЈА САМА ОДЛУЧИТИ ХОЋЕ ЛИ СЕ ПОВУЋИ ИЗ ПОЛИТИКЕ
  • „Већ неко вријеме немамо одговор за урбане средине, у Тузли полако одустајемо, у Зеници нас већ други пут узима Фуад Касумовић. СДА мора наћи младе људе који имају одговор на потребе урбаних средина, ми ћемо то да урадимо. Морамо размислити шта урадити, не само у Сарајеву“

БАКИР Изетбеговић, предсједник СДА, рекао је да је његова странка на локалним изборима у Сарајеву доживјела хладан туш и добила шамар након којег мора да се замисли.

„Нисмо ми доживјели катастрофалан пораз, али јесмо знаковит, упозоравајући пораз. Већ неко вријеме немамо одговор за урбане средине, у Тузли полако одустајемо, у Зеници нас већ други пут узима Фуад Касумовић. СДА мора наћи младе људе који имају одговор на потребе урбаних средина, ми ћемо то да урадимо. Морамо размислити шта урадити, не само у Сарајеву“, казао је Изетбеговић.

Констатовао је, мислећи на Четворку, да су они који су побиједили у Сарајеву школовани у СДА.

„Добро је за СДА да некад добије и шамар да се замисли, није вам пријатељ онај ко вас пусти да спавате. Хладан туш какав смо добили у Сарајеву нас ће пробудити. Ми смо јаки, наћи ћемо одговор на ово“, рекао је лидер СДА.

Прокоментарисао је и савјете које му је недавно дао Едхем Бичакчић, а који се између осталог, тичу политичког ангажмана његове супруге Себије Изетбеговић, те сарадње са Платформом за прогрес. Изетбеговић је казао да ће га послушати.

„Бичакчић је са нама, имамо посебан савјет у СДА гђе смо окупили утјецајне чланове, он сједи у истој сали гдје сам и ја. Његови савјети су пријатељски. СДА не успијева проширити коалициони капацитет. Ја сам заинтересиран за свакога у БиХ, нећемо се ни на кога љутити. Одбацивање СДА је врло ружно. Наша рука ће бити пружена према странкама које су настале из СДА и према љевичарима. Кад је ријеч о мојој супрузи, повлачење из политике је њена ствар. Јако је оптерећена короном, ради седам дана у седмици, шта ће одлучити – до ње је“, закључио је Изетбеговић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар