Федерација/БиХ

Изетбеговић у Ливну: Да је среће, Србија би пустила с миром БиХ, након свега што је урадила у БиХ

„ДА 400.000 ХРВАТА ИЗ БиХ ЖИВИ У ХРВАТСКОЈ – ДОБИЛИ БИ МАЊЕ ОД ДЕСЕТИНЕ ВЛАСТИ, ОВДЈЕ ИМАЈУ ТРЕЋИНУ“
  • „Да је среће, странке са српским предзнаком у БиХ би заједно са нама радиле да млади људи не иду из земље, јер то је наш главни проблем. Међутим, њихове политике су ирационалне. (Милорад) Додик је својом политиком у овом мандату зауставио многе ствари“

ЛИДЕР Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић поново је данас говорио о утицају сусједних држава на политичку ситуацију у БиХ и у том контексту поменуо странке са српским предзнаком и Србију, а Хрватској је поново спочитао удружени злочиначки подухват у БиХ током посљедњег рата.

„Да је среће, странке са српским предзнаком у БиХ би заједно са нама радиле да млади људи не иду из земље, јер то је наш главни проблем. Међутим, њихове политике су ирационалне. (Милорад) Додик је својом политиком у овом мандату зауставио многе ствари“, рекао је Изетбеговић на трибини у Ливну и додао:

„Да је среће, Србија би пустила с миром БиХ, након свега што је урадила у БиХ. Рјешили би отворена питања, попут границе и накнаде дуга за кориштење хидропотенцијала. Да је среће, не би правили стратегије које обухватају БиХ“.

Када су у питању односи с Хрватима, Изетбеговић је нагласио потребу изградње бољих односа, али и да се било какви искораци у рјешавању питања Изборног закона не могу ријешити притисцима и уцјенама.

„Ми на те пријетње и притиске не повијамо кичму и нећемо је повити. Да 400.000 Хрвата из БиХ живе у Хрватској, добили би мање од десетине власти, а овдје добију трећину“, рекао је Изетбеговић и додао:

„Да је среће, Хрватска би помагала на прави начин. Имамо проблем наше имовине у Хрватској. Имали смо ту и удружени злочиначки подухват, у којем је и Хрватска учествовала. Не очекујемо никакве одштете већ промјену односа према БиХ“, пренијла је Фена.

Говорио је о наставку НАТО пута БиХ, упркос, како је рекао, опструкцијама Додиковог СНСД-а, те подсјетио на одговор Правног савјета СДА на „насртаје Народне скупштине Републике Српске на имовину и надлежности државе БиХ“.

„Шест пута је Правни савет СДА направио апелацију. Сваки пут смо зауставили Народну скупштину Републике Српске. Људи то можда и не виде. Ко то други ради и ко то други зна? Шест напрема нула. Ништа им није прошло“, рекао је Изетбеговић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар