Главно Федерација/БиХ

Изетбеговић: Зеленски фактички води рат за Европу, а бије неку битку и за нас у Босни

ТВРДИ ДА СУ БОШЊАЦИ ГЛАВНИ САРАДНИЦИ ЕУ ПОВОДОМ ЉУДСКИХ ПРАВА И „ДЕМОКРАТСКЕ ДРЖАВЕ“
  • „Не дај Боже да је Украјина шапатом пала, онда би већ гледали мајице на стадиону с великим словом Z. Било би ту дрскости, било би отворених напада на суверенитет БиХ“

ЛИДЕР СДА Бакир Изетбеговић рекао је да је за будућност и на Балкану врло битно то што је Европа снажно стала у одбрану Украјине.

Он је за МТВ Игман коментарисао рат у Украјини и како се криза на истоку Европе рефлектује на Западни Балкан.

Говорећи о односу међународне заједнице према Бошњацима, Изетбеговић је казао да су Бошњаци главни сарадници Европе када је ријеч о грађанским правима и демократској држави.

– То ће јачати с ратом у Украјини јер се ту Европа о себи забринула и она себе брани. Разлог зашто помаже (предсједника Украјине Владимира) Зеленског је тај што Зеленски води рат за њих. Не дај Боже да је Украјина шапатом пала, онда би већ гледали мајице на стадиону с великим словом Z. Било би ту дрскости, било би отворених напада на суверенитет БиХ тако да Зеленски фактички бије неку битку и за нас – порука је Изетбеговића.

За руског предсједника Владимира Путина рекао је да није имао добре обавјештајне податке прије него је започео рат, те да је ушао у живо блато.

– Русија је ушла у једно живо блато злочина из којих не може изаћи. Не можете напасти слабијег од себе и онда одустати јер ћете потпуно изгубити ауторитет. Зато се продубљује та спирала насиља – рекао је он, пренио је Кликс.

Прогнозирао је и да ће Русија убудуће улазити у све веће и веће санкције и изолацију.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар