Федерација/БиХ

Комшић: Ако РС крене на Оружане снаге БиХ и правосуђе – мораће се одговорити силом

МАШЕ КРИВИЧНИМ ПРИЈАВАМА ЗБОГ ОБЈАВЉИВАЊА ТЕКСТА ЗАКОНА РС О ЛИЈЕКОВИМА
  • Власти РС-а очито не маре за било каква упозорења из међународне заједнице. Сада је, више него икад, на потезу Тужилаштво БиХ. Ако се ово настави, сутра ће се исто десити и са Оружаним снагама БиХ и правосуђемАко се не одговори то ће значити да се пристало на оно што називају мирном дисолуцијом
  • У Бужиму начелник и тамошњег СДА рекао да је божићна честитка на којој пише: Честитамо Божић и сретна Нова година вријеђање осјећаја Бошњака

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Жељко Комшић најавио је да ће бити поднесена кривична пријава против одговорних лица, након што је у Службеном гласнику Републике Српске (РС) објављен текст Закона о лијековима и медицинским средствима РС.

Указ о проглашењу Закона о лијековима и медицинским средствима Републике Српске објављен је синоћ у „Службеном гласнику Републике Српске“, а потписала га је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић 23. децембра.

Овај закон на снагу ће ступити за шест мјесеци.

„Бит ће поднешена кривична пријава против одговорних лица. Власти РС-а очито не маре за било каква упозорења из међународне заједнице“, рекао је Комшић за портал Кликс.

Према његовим ријечима, сада је, више него икад, на потезу Тужилаштво БиХ.

„Ако се ово настави, сутра ће се исто десити и са Оружаним снагама БиХ, са правосуђем, а кад се деси, тад ће се морати одговорити силом“, казао нам је Комшић.

Ако се не одговори, додао је, то ће значити да се „пристало на оно што називају мирном дисолуцијом“.

Билборди опасни као политика Додика и Човића

Комшић је осудио данас негодовање муслимана у Зеници и Бужиму због билборда са новогодишњим симболима и све то повезао са српским колегом Милорадом Додиком и лидером ХДЗ БиХ Драганом Човићем.

Колико год за Босну и Херцеговину била опасна политика и (Милорада) Додика и (Драгана) Човића, опасне су у истој мјери и овакве појаве које разарају заједништво и наш заједнички босанскохерцеговачки идентитет“, изјавио је Комшић.

Он сматра да је срамота то што се догодило у у Бужиму и у Зеници, и да је једино од тога, како каже, срамотније да се бране такви поступци.

Од оних који се заклињу у Босну и Херцеговину ипак очекујем да знају што је Босна и Херцеговина и колико су људима у БиХ вредне и важне неке ствари, укључујући и празнике који су дио идентитета и народа, али и доброг дијела грађана Босне и Херцеговине“, рекао је Комшић, пренио је мостарски портал Дневник.

У Бужиму је начелник и тамошњег СДА рекао да је божићна честитка на којој пише: Честитамо Божић и сретна Нова година вријеђање осјећаја Бошњака.

„Ако ово дозволимо сад, идуће године не би нас зачудило да у центар града донесу сламу и јаслице“, саопштено је из локалног СДА, странке Бакира Изетбеговића.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар