Федерација/БиХ

Комшић позвао Хрватску да престане да га бојкотује

ОБЈАВИО ДА ЋЕ СЕ ПОНОВО КАНДИДОВАТИ ЗА ФУНКЦИЈУ ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ
  • Званични Загреб не признаје избор Комшића за представника Хрвата у Предсједништву БиХ, јер је на ту позицију изабран гласовима Бошњака и предузеће, најављено је, све мјере да се тако нешто у изборном процесу више не понови. А он актуелну политику Хрватске према БиХ сматра „бесмисленом“ јер од тога нико нема користи

ХРВАТСКИ члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић најавио је да ће се поново кандидовати на ту у позицију, ако, како је рекао, то буде неопходно да би се зауставиле даље подјеле и дискриминација у земљи.

Комшић је у изјави за Фену позвао званично Загреб да, како је навео, преиспита одлуку да га и надаље бојкотује.

„Наставићу да се политички борим, да не кажем тучем све док мислим да има разлога за то и све док могу“, казао је Комшић.

Комшић, који од 20. јула по принципу ротације преузима дужност предсједавајућег Председништва БиХ и на којој ће бити наредних осам мјесеци, најавио је и да ће се трудити да успостави редован ритам рада тог тијела, што је, како каже, Милорад Додик, актуелни предсједавајући „из основа пореметио“.

Са доласком новог високог представника међународне заједнице Кристијана Шмита очекује повећање међународних контаката који су у протеком периоду били редуковани због корона вируса, али, како тврди, и из политичких разлога.

Као примјер је навео успорено функционисање трилатерале – БиХ, Србије и Турске -, а да је, како каже, она с Хрватском замрзнута због става Загреба да не комуницира са Предсједништвом док је он један од три члана.

Актуелну политику Хрватске према БиХ је оцијенио „бесмисленом“ јер, каже, да од тога нико нема користи.

Званични Загреб не признаје избор Комшића за представника Хрвата у Предсједништву БиХ, јер је на ту позицију изабран гласовима Бошњака и предузеће, најављено је, све мјере да се тако нешто у изборном процесу више не понови.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар