Федерација/БиХ

Конаковић: Често ћу долазити у Бањалуку, зваћу и Додика у Сарајево – да то буде неки нови почетак

НОВИ МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА НАЈАВИО ДА ЋЕ УСКОРО ПОСЈЕТИТИ БЕОГРАД, ЗАГРЕБ И ПОДГОРИЦУ
  • Елмедин КОНАКОВИЋ: Без обзира што знамо да у погледу Русије и других тема немамо исте ставове, има јако пуно других тема о којима имамо исте ставове. Свјесни разлика међу нама, можемо нормално да функиционишемо

МИНИСТАР иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић рекао је за РТРС да ће ускоро посјетити Београд, Загреб и Подгорицу.

Нагласио је да је најважнија порука са његовог данашњег састанка са Милорадом Додиком да почиње потпуно нова пракса јер ће често комуницирати са предсједником РС и лидером ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем како би донијели добро БиХ.

– Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и ја смо у прилици да реагујемо на неке међународне процесе, имамо отворену и директну комуникацију. Свјесни рзалика међу нама, можемо нормално да функиционишемо – додао је Конаковић.

Према његовим ријечима, један од приоритета ће бити увећање БДП-а, стандарда и услова живота сваког појединца у БиХ.

– Без обзира што знамо да у погледу Русије и других тема немамо исте ставове, има јако пуно других тема о којима имамо исте ставове – рекао је Конаковић.

Поручио је да није ни знао да су направљене једнонационалне амбасаде у БиХ.

– Као човјеку ми то не одговара, то није добро за развој БиХ – нагласио је Конаковић.

Он је навео да ће често долазити у Бањалуку.

– Зваћу и Додика у Сарајево и да то буде неки нови почетак. Не могу схватити и прихватити да се некоме не свиђа то што ми разговарамо. Врло сам задовољан нашим конструктивним разговором – закључио је Конаковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар