Федерација/БиХ

Кошарац: Америчка амбасада и Марфи и даље дезинформишу Вашингтон

„БиХ НЕМА ИМОВИНУ, СВЕ ДРУГЕ ТВРДЊЕ СУ ЛАЖНЕ И ГРУБИ СУ НАСРТАЈ НА ДЕЈТОН И УСТАВ БиХ“
  • Сташа КОШАРАЦ: Тенденциозне су и непријатељиски чин Амбасаде САД у БиХ тврдње о неуставном дјеловању предсједника Републике Српске Милорада Додика и неповољној инвестиционој клими у Српској. Ко им је дао мандат да шире неистине?! Препознали смо њихове лоше намјере и константне тежње да политички условљавају руководство Српске. Видљива је њихова перфидна, неистинита и спекулативна намјера да зауставе инвестиције у Републици Српској. Но, неће им проћи!
  • „Реализација пројеката у Српској, попут ХЕ „Бук Бијела“, ХЕ „Мрсово“, Вјетроелектране „Хргуд“, Источне гасне интерконекције, ауто-пута Бањалука-Приједор, те низа других инфраструктурних пројеката, на најбољи начин ће – увјерен је Кошарац – демантовати лажне и злураде тврдње недобронамјерних западних амбасада на челу са америчком“

МИНИСТАР спољне трговине и екеномских односа у Савјету министара Сташа Кошарац истакао је да је извјештај Стејт департмента о инвестиционој клими у БиХ потпуно нетачан и паушалан, те доказује да САД и даље некритички поступају по дезинфомацијама које им доставља Америчка амбасада у Сарајеву и амбасадор Мајкл Марфи.

Кошарац је навео да су питање државне имовине ријешили Дејтонски споразум и Устав БиХ и да сва имовина на територији Српске припада искључиво Српској.

– БиХ нема имовину. То је једина истина. Све друге тврдње су лажне и представљају груби настрај на Дејтон и Устав – написао је Кошарац на Инстаграму.

Он је навео да су тенденциозне тврдње о неуставном дјеловању предсједника Републике Српске Милорада Додика и неповољној инвестиционој клими у Српској непријатељиски чин Амбасаде САД у БиХ.

– Ко им је дао мандат да шире неистине?! Препознали смо њихове лоше намјере и константне тежње да политички условљавају руководство Српске. Видљива је њихова перфидна, неистинита и спекулативна намјера да зауставе инвестиције у Републици Српској. Но, неће им проћи! – поручио је Кошарац.

Он је додао да Република Српска има одговорно руководство и да ће успјешно завршити финансијску годину, захваљујући пријатељима у региону, Европи и свијету.

– Реализација пројеката у Српској, попут ХЕ „Бук Бијела“, ХЕ „Мрсово“, Вјетроелектране „Хргуд“, Источне гасне интерконекције, ауто-пута Бањалука-Приједор, те низа других инфраструктурних пројеката, на најбољи начин ће демантовати лажне и злураде тврдње недобронамјерних западних амбасада на челу са америчком – нагласио је Кошарац.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар