Главно Федерација/БиХ

Ковачевић: Комшић и Џаферовић су најочигледнији примјер шта бошњачка политика жели у БиХ

„ДЈЕЛУЈУ ВРЛО СИНХРОНИЗОВАНО У КРШЕЊУ УСТАВА БиХ И ЊЕГОВОМ ИГНОРИСАЊУ“
  • Поводом Додикове иницијативе да Кристијан Шмит буде проглашен за непожељну особу у БиХ, рекао: Није само Додик онај који не признаје Шмита. Њега не не признајусви који имају патриотска осјећања према Републици Српској. Шмит негира дејтонске принципе, односно – само постојање БиХ без Републике Српске и Срба

САВЈЕТНИК српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић изјавио је да су хрватски и бошњачки чланови Жељко Комшић и Шефик Џаферовић најочигледнији примјер шта бошњачка политика жели у БиХ.

– У БиХ постоји грубо кршење Устава, те Џаферовић и Комшић имају врло јасну стратегију, а то је политика против Срба и Републике Српске. Они дјелују врло синхронизовано, кршећи Устав и игноришући га. Доносе одлуке штетне, не само за Србе него и за БиХ – рекао је Ковачевић за РТРС.

Ковачевић је истакао да они таквим поступцима усмјеравају политику против Срба.

Српски члан Предсједништва Милорад Додик инсистира да се поштује Устав БиХ, да сви чланови Предсједништва морају доносити одлуке једногласно, а то значи да за важне одлуке морају да гласају сва три члана – поручио је Ковачевић.

Радован Ковачевић

Он је навео да Срби увијек позивају на дијалог, на поштовање Устава, те да Џаферовић и Комшић раде на томе да воде БиХ ка своме крају, блокирајући економске пројекте.

Реагујући на иницијативу српског члана Предсједништва да Кристијан Шмит буде проглашен персоном нон грата, Ковачевић је навео да Шмита не признаје не само Додик, него и сви остали који имају патриотска осјећања према Републици Српској.

Ковачевић каже да Шмит негира дејтонске принципе, а то значи постојање БиХ без Републике Српске и Срба.

– Нећемо одустати од тога да штитимо интересе Републике Српске. То је нешто од чега не планирамо да одступимо и наставићемо своју борбу у складу са Дејтонским споразумом, са Уставом БиХ и са Уставом Републике Српске – поручио је Ковачевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар