Главно Федерација/БиХ

Ковачевић: Мајор Тепић је за српски народ херој и то ноте Хрватске неће промијенити

„ОН ЈЕ ОНЕМОГУЋИО ХРВАТСКУ ДА ДОЂЕ ДО ОГРОМНЕ КОЛИЧИНЕ МУНИЦИЈЕ КОЈОМ БИ УБИЈАЛА СРБЕ“
  • „Разумијемо да се са Хрватском не разумијемо када је у питању протекли рат. Исто тако, све људе које они доживљавају и називају херојима, ми их доживљавамо искључиво као ноторне и безочне ратне злочинце
  • Све што смо видјели као реакције на 9. јанаур, најзначајнији празник грађана Републике Српске, показује нам да све оно што Срби у БиХ сматрају својим, они (Бисера Турковић и СДА) мрзе и презиру и желе да нестане заједно са српским конститутивним народом у БиХ

МАЈОР Милан Тепић је херој за Републику Српску и за комплетан српски народ, то ће увијек бити и никакве ноте ни нотни записи то неће моћи промијенити, рекао је савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић.

Коментаришући протестну ноту коју је Хрватска уручила Министарству иностраних послова у Савјету министара због откривања спомен-плоче Милану Тепићу у Бањалуци, Ковачевић је рекао да је јасно да Република Хрватска то види потпуно другачије, можда из тог разлога што је мајор Тепић, жртвујући себе и свој живот, онемогућио Хрватску да дође у посјед огромне количине оружја којим би убијали и протјеривали Србе.

Без обзира на све, разумијемо да се са Хрватском не разумијемо када је у питању протекли рат. Исто тако, све људе које они доживљавају и називају херојима, ми их доживљавамо искључиво као ноторне и безочне ратне злочинце“, истакао је Ковачевић за „Српскаинфо“.

Говорећи о подршци министра иностраних послова у Савјету министара Бисере Турковић протестима званичног Загреба, Ковачевић каже да је Турковићева поступила супротно закону и Уставу БиХ јер у БиХ спољну политику креира искључиво Предсједништво БиХ, а министар иностраних послова само спроводи оно што му Предсједништво да као налог.

„Бисера Турковић није имала никакво право да на тај начин одговори на дипломатску ноту Хрватске и још једном је показала да њу у њеном политичком дјеловању мотивише искључиво исламски радикализам и есктремизам и мржња према Србима. Чим негдје види српско име, она се одмах стави на супротну страну“, нагласио је Ковачевић.

Оно што је најгоре у свему томе, навео је он, јесте што се она и политичко руководство странке којој припада представљају као људи који би жељели да живе са Србима.

Све што смо видјели као реакције на 9. јануaр, најзначајнији празник грађана Републике Српске, показује нам да све оно што Срби у БиХ сматрају својим, они мрзе и презиру и желе да нестане заједно са српским конститутивним народом у БиХ“, закључио је Ковачевић.

Милан Тепић је био мајор ЈНА. За хероја је проглашен због одлуке да у септембру 1991, заједно са собом, дигне у ваздух складиште муниције у близини Бјеловара у Хрватској, не желећи да га преда припадницима Збора народне гарде.

(Срна) 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар