Федерација/БиХ

Новалић, Солак и Хоџић остају у притвору још 30 дана?

ИСТРАЖНИ ТИМ ТУЖИЛАШТВА БиХ ЗАТРАЖИО ТУ МЈЕРУ ОД СУДА БиХ
  • По налогу Тужилаштва БиХ, припадници Сипе раније су извршили претрес више локација, међу којима су и просторије Федералне управе цивилне заштите, Завода за јавно здравство ФБиХ, Влада ФБиХ и фирме Сребрена малина

ТУЖИЛАШТВО БиХ у предмету „Респиратори“ предложило је притвор од 30 дана за осумњичене федералног премијера Фадила Новалића, суспендованог директора Федералне управе цивилне заштите Фахрудина Солака и власника предузећа „Сребрена малина“ Фикрета Хоџића.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је након испитивања осумњичених, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

„Након што су осумњичени од стране Сипе предати тужиоцима, из тужилачког тима је према Суду БиХ упућен приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене Фахрудина Солака, Фикрета Хоџића и Фадила Новалића„, наведено је у саопштењу.

Тужилачки тим наставља рад на предмету.

Пажњу јавности изазвало је то што је посредством пољопривредног газдинства „Сребрена малина“, у власништву Хоџића, увезено 80 респиратора из Кине.

По налогу Тужилаштва БиХ, припадници Сипе раније су извршили претрес више локација, међу којима су и просторије Федералне управе цивилне заштите, Завода за јавно здравство ФБиХ, Влада ФБиХ и фирме „Сребрена малина“.

Одузети су одређени предмети, документација као и мобилни телефони неколико званичника међу којима је и мобилни телефон Новалића.

Рачуни фирме „Сребрена малина“ у међувремену су блокирани, а Влада ФБиХ суспендовала је Солака 12. маја са мјеста директора Федералне управе цивилне заштите, али је, како медији наводе, наставио да прима плату.

Из Тужилаштва БиХ је речено да је тим тужилаца, од почетка рада на предмету, 4. маја ове године, када је тужилаштво преузело предмет, предузео цијели низ потребних радњи, на утврђивању свих околности ове набавке и интензиван рад се свакодневно наставља.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар