Федерација/БиХ

Путин Додику: Русија високо цијени позицију Републике Српске, високо је цијенимо и вашу позицију

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ РАЗГОВАРАО СА РУСКИМ ЛИДЕРОМ У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ
  • Милорад ДОДИК: Разговарали смо и о улози Русије као гаранта Дејтонског споразума. Потврђено је опредјељење да се у Српској граде гасовод и двије електране, једна код Приједора, друга код Бањалуке
  • Владимир ПУТИН позвао Додика на нови састанак у септембру и рекао: Упркос свим потешкоћама, односи се настављају и развијаће се, поготово са онима који желе да одрже односе. И, колико ја знам, Ви сте једна од тих особа

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик састао се синоћ у Санкт Петербургу са руским предсједником Владимиром Путином.

Додик је за РТРС рекао да је састанак са Путином био пун разумијевања и отворености, да је разговарано о више тема, прије свега политичких, попут улоге Русије као гаранта Дејтонског споразума.

Он је истакао да је Путина информисао да се Кристијан Шмит представља као високи представник у БиХ иако нема одлуке Савјета безбједности УН о томе.

Додик је рекао да је разговарано и о важним инфраструктурмнм питањима и да је потврђено опредјељење да се гради гасовод у Српској и двије електране, једна код Приједора, друга код Бањалуке.

Он је навео да је руског предсједника информисао и о томе да се људима из Републике Српске уводе санкције, укључујући и њега.

Додик је рекао да га је Путин позвао на нови састанак у септембру, на којем ће бити ра зговарано о реализацији пројеката.

– Русија остаје значајан фактор одлучивања у Савјету безбједности УН – истакао је Додик.

Путин је рекао српском члану Предсједништва БиХ да Руска Федерација високо цијени позицију Републике Српске која се противи увођењу санкција Русији.

– Нажалост, у тренутним условима са БиХ имамо одређене потешкоће у вези са придруживањем санкцијама, али знамо вашу позицију и високо је цијенимо. Упркос свим потешкоћама, односи се настављају и развијаће се, поготово са онима који желе да одрже односе. И, колико ја знам, Ви сте једна од тих особа – рекао је Путин, објављено је на сајту Кремља након састанка Путина и Додика који је вечерас одржан у Санкт Петербургу.

На почетку састанка, Путин је поздравио Додика и рекао да су развили добре односе још откада је био предсједник Републике Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар