Федерација/БиХ

Радончић: Влада РС радила је у вријеме епидемије брже и одговорније од Владе ФБиХ

ИЗРАЗИО ОЧЕКИВАЊЕ ДА ЋЕ ФЕДЕРАЦИЈА ПОПРАВИТИ ОДНОС ПРЕМА ПОСЛОДАВЦИМА И РАДНИЦИМА
  • Тужилаштво БиХ подигне оптужницу за набавку 100 респиратора за ФБиХ, а за које је експертизом утврђено да нису употребљиви за лијечење пацијената обољелих од вируса корона. Афера је велика и очекујем правичан судски епилог

МИНИСТАР безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић констатовао је да је Влада Републике Српске радила брже и одговорније од Владе Федерације БиХ (ФБиХ) у вријеме епидемије вируса корона.

Радончић је изразио наду да ће Федерација поправити однос према послодавцима и радницима, те да ће бити ефикаснија.

Радончић очекује да Тужилаштво БиХ подигне оптужницу за набавку 100 респиратора за ФБиХ, а за које је експертизом утврђено да нису употребљиви за лијечење пацијената обољелих од вируса корона.

„Афера је велика и очекујем правичан судски епилог“, рекао је Радончић за „Н1“.

Он је подсјетио да је раније рекао да је Интерпол формирао велики тим који ће се бавити истрагама када ријеч о прању новца и фармацеутској мафији, посебно у доба пандемије вируса корона.

Радончић није желио да спекулише шта је ко радио у вези са набавком респиратора, истичући да је то посао надлежних органа.

„Независно ко је уплетен у аферу, мора сносити санкције. Координационо тијело урадило је велике ствари, набавке иду путем ентитета и кантона“, рекао је министар безбједности у Савјету министара.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар