Federacija/BiH

Radončić: Vlada RS radila je u vrijeme epidemije brže i odgovornije od Vlade FBiH

IZRAZIO OČEKIVANJE DA ĆE FEDERACIJA POPRAVITI ODNOS PREMA POSLODAVCIMA I RADNICIMA
  • Tužilaštvo BiH podigne optužnicu za nabavku 100 respiratora za FBiH, a za koje je ekspertizom utvrđeno da nisu upotrebljivi za liječenje pacijenata oboljelih od virusa korona. Afera je velika i očekujem pravičan sudski epilog

MINISTAR bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić konstatovao je da je Vlada Republike Srpske radila brže i odgovornije od Vlade Federacije BiH (FBiH) u vrijeme epidemije virusa korona.

Radončić je izrazio nadu da će Federacija popraviti odnos prema poslodavcima i radnicima, te da će biti efikasnija.

Radončić očekuje da Tužilaštvo BiH podigne optužnicu za nabavku 100 respiratora za FBiH, a za koje je ekspertizom utvrđeno da nisu upotrebljivi za liječenje pacijenata oboljelih od virusa korona.

„Afera je velika i očekujem pravičan sudski epilog“, rekao je Radončić za „N1“.

On je podsjetio da je ranije rekao da je Interpol formirao veliki tim koji će se baviti istragama kada riječ o pranju novca i farmaceutskoj mafiji, posebno u doba pandemije virusa korona.

Radončić nije želio da spekuliše šta je ko radio u vezi sa nabavkom respiratora, ističući da je to posao nadležnih organa.

„Nezavisno ko je upleten u aferu, mora snositi sankcije. Koordinaciono tijelo uradilo je velike stvari, nabavke idu putem entiteta i kantona“, rekao je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar