Федерација/БиХ

Селаковић са члановима Предсједништва БиХ: Подршка економском форуму у Београду

КОНСТАТОВАНО ДА СУ У ПРОТЕКЛИХ НЕКОЛИКО ГОДИНА ПОБОЉШАНИ ОДНОСИ ДВИЈЕ ЗЕМЉЕ
  • Истакнута важност интензивирања односа двије земље и рјешавање отворених питања путем искреног директног дијалога и то без учешћа трећих страна. А Никола Селаковић нагласио:  Залажемо се за очување интегритета БиХ, као и Дејтонског мировног споразума који подразумева два ентитета и три конститутивна народа у БиХ

МИНИСТАР спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са члановима Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, Жељком Комшићем и Шефиком Џаферовићем, а на састанку су констатовали да је претходних неколико година обиљежено побољшањем односа двије државе.

Чланови Предсједништва БиХ изразили су захвалност Србији и предсједнику Александру Вучићу на солидарности у борби против пандемије вируса корона и донираним дозама вакцине, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

На састанку је истакнута важност интензивирања односа двије земље и рјешавање отворених питања путем искреног директног дијалога и то без учешћа трећих страна.

– Залажемо се за очување интегритета БиХ, као и Дејтонског мировног споразума који подразумијева два ентитета и три конститутивна народа у БиХ – казао је Селаковић током састанка у Сарајеву.

Додао је да је Србија захвална БиХ на приниципијелном и јасном ставу о непризнавању независности такозване државе Косово и подршци Србији у међународним организацијама по питању чланства самопроглашеног Косова.

На састанку је истакнут и значај јачања економске сарадње, која може да доведе до релаксирања политичке атмосфере у региону.

У том контексту као добра идеја оцјењена је иницијатива мини-Шенген, јер је ријеч о потреби за повезивања земаља и народа на западном Балкану, али и за слободним протоком људи, роба, услуга и капитала и заједничком наступу на трећим тржиштима.

Саговорници су подржали иницијативу Вучића за одржавање економског форума у Београду.

Разговарано је и о важности инфраструктурних пројеката, а као приоритети издвојени су аутопут Београд – Сарајево и у наредном периоду разматрање реконструкције жељезничке мреже.

(Танјуг)

1 коментар

Кликни овде да поставиш коментар