Федерација/БиХ

Шпирић Бећировићу: Док је Српског клуба Додик неће бити тачка дневног реда

У ДОМУ НАРОДА ПС БиХ ДЕЛЕГАТИ ИЗ СНСД ДОСЉЕНО ГЛАСАЛИ ПРОТИВ СВИХ ИЗВЈЕШТАЈА
  • Денис Бећировић (СДП), бошњачки делегат, тражио  да се у дневни ред уврсти тачка Информација о антидејтонском и антиуставном дјеловању Милорада Додика, члана Предсједништва БиХ и лидера СНСД, али његов приједлог није усвојен. Из Српског клуба четворо делегата било против, а један суздржан, из Хрватског клуба четворо делегата било против, један ‘за’, а из бошњачког клуба – свих пет ‘за’
  • Никола ШПИРИЋ, замјеник предсједавајућег Дома народа БиХ, још му рекао: Ви сте млад човјек, а толико мржње имате, у овом дому се и Срби питају

ДЕЛЕГАТИ Дома народа Парламентарне скупштине БиХ данас нису усвојили ни један приједлог, јер су делегати из СНСД о свим извјештајима гласали против.

И именовање заједничких комисија је отишло на усаглашавање, јер је СНСД гласао против.

За приједлог закона којим би се повећале плате војницима такође није било ентитетске већине, као ни за остале законске приједлоге.

Наиме, делегати из Клуба српског народа гласлали су четири против и једна суздржан, тако да је приједлог такође отишао на усаглашавање.

Денис Бећировић (СДП), бошњачки делегат, тражио је да се у дневни ред уврсти тачка Информација о антидејтонском и антиуставном дјеловању Милорада Додика, члана Предсједништва БиХ и лидера СНСД, али његов приједлог није усвојен.

Из Српског клуба четворо делегата било је против, а један суздржан, док је из Хрватског клуба четворо делегата било против, један ‘за’, а из бошњачког клуба пет ‘за’.

Бећировић је претходно рекао да је у парламентарну процедуру упутио приједлог да у Уставном суду БиХ буде 12 судија а да предсједник Европског Суда за људска права бира шест чланова.

Никола Шпирић, замјеник предсједавајућег Дома народа БиХ казао је да док је Српског клуба у Дому Милорад Додик неће бити тачка дневног реда.

Ви сте млад човјек, а толико мржње имате, у овом дому се и Срби питају, рекао је Шпирић.

(извор: Независне новине)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар