Федерација/БиХ

Стране обавјештајне службе: Бошњаци тајно наоружавају паравојне структуре око СДА

СВЕ ПОД КОНТРОЛОМ УСКОГ КРУГА:ИЗЕТБЕГОВИЋ, ЗВИЗДИЋ, МЕХМЕДАГИЋ, ДУДАКОВИЋ, ДРЕКОВИЋ...
  • Фадилу НОВАЛИЋУ, предсједнику Владе ФБиХ, омакло се да открије: Свједоци сте да намјенска индустрија не служи само извозу. Она повећава сигурност наше земље, у моменту када се и Србија и Хрватска наоружавају. Ми смо у овом мандату завршили производњу самоходних хаубица 155 мм, производњу пушке. Наше гранате данас умјесто 20 километара лете 42. Идемо на 50 километра

У ДОКУМЕНТУ страних обавјештајних служби, говори се о плановима и активностима о наоружавању паравојних структура око Странке демократске акције, а за које зна само мали број људи у врху те партије.

Један од њих је потпредсједник СДА Денис Звиздић, а ту су и шеф ОБА Осман Мехмедагић Осмица и некадашњи генерали Атиф Дудаковић и Рамиз Дрековић.

Kако преноси РТРС, од средине 2012. намјенска индустрија ФБиХ плански, по налогу СДА, тајно ради на изради тешког наоружања и муниције за потребе паравојних формација Бошњака у случају избијања нових сукоба.

– То оружје се складишти у дијеловима ФБиХ које контролишу Бошњаци. На више тајних локација налазе се складишта, гдје се складиште тешко наоружање, муниција и стрељачко наоружање. Оруђа и опрема се у дијеловима пребацују на тајне локације гдје се складиште и склапају – наведено је у документу.

Томе у прилог иду и раније пријетње Бакира Изетбеговића хаубицама, пушкама, ракетним системима, произведеним на територији Федерације.

– Радићемо то за тржиште, али и за не дај боже – рекао је предсједник СДА Бакир Изетбеговић.

И Фадил Новалић се „хвалио“ резултатима Владе Федерације пред страначким колегама. Раст намјенске индустрије – и то војне! Не било какав, већ драматичан, и не само због извоза.

– Сјведоци сте да намјенска индустрија не служи само извозу. Она повећава сигурност наше земље, у моменту када се и Србија и Хрватска наоружавају. Ми смо у овом мандату завршили производњу самоходних хаубица 155 мм, производњу пушке. Наше гранате данас умјесто 20 километара лете 42. Идемо на 50 километра – говорио је Фадил Новалић, предсједник Владе ФБиХ.

У рејону Хаџића и Пазарића налазе се складишта са неколико милиона метака стрељачке муниције разних калибара.

ОБА под контролом СДА

СВЕ ово, како се истиче, потврђује наводе да је ОБА под потпуном контролом СДА, и да је активно укључена у дестабилизацију прилика у РС, заједно са лидерима бошњачких партија и појединим политичарима из Српске, прије свега СДС-овим шефом изборног штаба Драганом Мектићем, који је укључен и познаје само дио овог дјеловања.

http://91.222.4.37/vesti/naslovna/republika_srpska/aktuelno.655.html:734775-Bosnjaci-se-tajno-naoruzavaju

 

1 коментар

  • Kome trebaju Ustase kad imaju Srnu? Pa sta vam je vise? Stalno dolijevate ulje na vatru a omladina ode. Srba se nikad manje radja u BiH – skoro 8000 djece godisnje. To je dovoljno za populaciju od oko 700 hiljada ljudi. I umjesto da Srbi smiruju situaciju, privuku investitore u jednu bezbjednu drzavu i zadrze omladinu, vi ovakve gluposti pisete. Plus sto nista od toga nije istina – ko sto se vidi iz „mutnog“ izvora. Kao npr. neke misticne „tajne obavjestajne sluzbe“ rekle da se naoruzava SDA. Pa ovakvom ste glupostima vec unistili Srbe. Zar treba vise?

Кликни овде да поставиш коментар