Федерација/БиХ

Тегелтија: Бисера Турковић да се хитно извини српском народу!

ОНА ПРИЗИВА УКИДАЊЕ РС, А ЊЕНУ ВЛАСТ ИНДИРЕКТНО ПОРЕДИ СА ХИТЛЕРОМ
  • „Њена изјава је уперена и против смиривања политичких тензија у БиХ, а јасан је показатељ да је мржња према Србима важнија од дипломатије и опстанка БиХ као заједнице равноправних народа“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Савјета министара Зоран Тегелтија затражио је да се министар иностраних послова Бисера Турковић хитно извини српском народу, а посебно малобројним члановима породица које су успјеле да преживе страхоте нацистичке идеологије, због, како је навео, скандалозних, дискриминаторских и увредљивих изјава изречених на рачун Срба и њихових легитимних представника.

Тегелтија је најоштрије осудио изјаву Турковићеве у којој позива на укидање Републике Српске, а индиректно власт у РС пореди са Хитлером.

Тегелтија је у изјави за АТВ изразио забринутост због константног неуважавања других народа од бошњачких носилаца функција у заједничким институцијама.

„Изјава Турковићеве, не само да не приличи министру иностраних послова било које земље, већ дубоко вријеђа осјећаје и оживљава страхоте које је српски народ преживио у Другом свјетском рату“, рекао је Тегелтија.

Он је истакао да је изјава Турковићеве директно усмјерена против Републике Српске, српског народа, али и против смиривања политичких тензија у БиХ, те је јасан показатељ да је мржња према Србима важнија од дипломатије и опстанка БиХ као заједнице равноправних народа.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар