Федерација/БиХ

Тегелтија специјалном изасланику Британије: Одмах укинути Инцкову одлуку

ЛОРДА АХМЕДА ОД ВИМБЛДОНА УПОЗНАО СА ПОЛИТИЧКОМ СИТУАЦИЈОМ У БиХ
  • Нагласио да је увођење било каквих санкција према било коме у БиХ непотребно и да – напротив – треба охрабрити унутрашњи договор политичких представника, како би се превазишла тренутна ситуација на корист свих у БиХ

ПОТРЕБНО је одмах укинути наметнуту одлуку бившег високог представника у БиХ и тиме створити претпоставке за нормално функционисање свих институција, поручио је предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија током разговора са специјалним изаслаником Велике Британије лордом Ахмедом од Вимблдона.

Тегелтија је саговорника упознао са тренутном политичком ситуацијом у БиХ, те нагласио да је доношење било каквих санкција према било коме у БиХ непотребно и да је потребно охрабрити унутрашњи договор политичких представника, како би се превазишла тренутна ситуација на корист свих у БиХ.

Из Савјета министара је саопштено да је Тегелтија оцијенио да су политички односи БиХ и Велике Британије добри и пријатељски, те да је отворен простор за јачање економске сарадње.

Он је истакао интерес БиХ за економским повезивањем двије земље након што је Велика Британија изашла из ЕУ.

Саговорници су разговарали и о модалитетима спровођења Конвенције УН против тортуре и других сурових, нељудских или понижавајућих казни и поступака.

Тегелтија је рекао да питања и обавезе које произлазе из међународних конвенције у БиХ треба рјешавати континуираним дијалогом и договором у складу са уставним овлаштењима.

Он је захвалио британској влади за континуирану помоћ и подршку БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар