Федерација/БиХ

Тужилаштво БиХ отворило истрагу против министра безбједности Мектића

ОН ТО ПРОГЛАСИО ЗА „ЧИСТЕ ГЛУПОСТИ“ ТУЖИЛАШТВА НА КАКВЕ ЈЕ ЈАВНОСТ НАВИКЛА
  • Сумњичи га да је прибавио одређене повјерљиве податке, а потом их на различите начине, иако је знао да је обвезан да чува тајне податке, подијелио са особама које немају овлаштења за приступ подацима са ознаком тајности, а потом неистинито обавјештавао јавност, те у коначници дао лажан исказ у Тужилаштву БиХ

ТУЖИЛАШТВО БиХ донијело је наредбу о вођењу истраге против Драгана Мектића, министра безбједности БиХ, који је такву одлуку назвао „чистим глупостима“ и небулозом.

Туижилаштво БиХ, одлуку о истрази донијело је због основа сумње да је почињено кривично дјело злоупотребе службеног положаја или овлаштења, одавања тајних података те давања лажног исказа.

Наводно, Мектић је као одговорна особа, у својству  министра безбједности, прибавио одређене повјерљиве податке, а потом их на различите начине, иако је знао да је обвезан да чува тајне податке, подијелио са особама које немају овлаштења за приступ подацима са ознаком тајности, а потом неистинито обавјештавао јавност, те у коначници дао лажан исказ у Тужилаштву БиХ.

Сам Мектић, рекао је да се ту нема шта коментарисати те да се ради о чистим глупостима Тужилаштва БиХ на која је јавност поодавно навикла те да се од те институције не може очекивати ништа озбиљно.

„Тужилаштво се бави глупостима, као и до сада. Умјесто да се баве озбиљним стварима, баве се најобичнијим небулозама. Отварају истрагу против мене, а затварају против оних који требају бити процесуирани због ствари које су радили“, рекао је Мектић још једном наглашајући да су то „обичне глупости“.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Tuzilastvo-BiH-pokrenulo-istragu-protiv-Mektica/531758

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар