Фото

Хуманитарни број 1411 у акцији „С љубављу храбрим срцима“ позван више од 85.000 пута

УСПЈЕШНО ОСМО ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У БАЊАЛУЦИ ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ МИЛОРАДА ДОДИКА
  • Влада Србије Фонду солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству донирала 250.000 евра
  • Милорад ДОДИК: У Фонд је уплаћено 1.300.000 КМ. Без обзира колико свијет био брз, то нас не спрјечава да покажемо своје хумано лице
  • На Хуманитарном концерту у Спортској дворани „Борик“ наступили су домаћи и регионални музички извођачи, међу којима су били група „Оне три“, затим Вања Мишић, Тропико бенд, Саша Ковачевић, Жељко Јоксимовић, Жељко Самарџић, Мирослав Илић, Дејан Петровић и „Биг бенд“

ГРАЂАНИ Републике Српске позвали су вечерас хуманитарни број 1411 више од 85.000 пута током осме донаторске вечери „С љубављу храбрим срцима“, која је одржана у Бањалуци, а чији приход је намијењен Фонду солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству.

Хуманитарни број био је активан до поноћи, а хуманитарна акција је одржана под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Обраћајући се присутнима на донаторској вечери, он је рекао да је до сада у Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења стања и повреда дјеце у иностранству уплаћено 1.300.000 КМ.

– Осми пут организујемо ово вече. Успјели смо да и ове вечери помогнемо родитељима и дјеци. Без обзира колико свијет био брз, не спрјечава нас да покажемо своје хумано лице. Родитељи нису остављени сами и то им је било потребно у овој тешкој борби. Потребно да се окупимо, али и да законски уредимо ову област. Иза нас су остали не само опрема коју смо набавили, већ и Родитељска кућа, а сада смо формирали и Фонд – истакао је Додик.

Предсједник РС за Фонд ће да уплати 400.000 КМ.

Премијерка Србије Ана Брнабић истакла је да је прва њена асоцијација, када је позвана на ово донаторско вече, била слика коридора 1992. године када је због његове блокаде 12 беба у Бањалуци умрло због немогућности допремања кисеоника.

Овакве вечери, истакла је Брнабићева, организујемо с циљем да се такве трагедије више никада не догоде.

Премијерка Србије навела је и примјер донације Владе Србије од 33 инкубатора за превремено рођену дјецу.

Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић нагласила је да је Влада Српске системски ријешила велики проблем недавно усвојеним законом.

– Долазак премијерке Србије и њених министара на ово донаторско вече довољно говори о добрим специјалним и паралелним везама Србије и Српске. Њихова помоћ је увијек стизала у правом тренутку – рекла је Голићева.

Репрезентативка Србије у одбојци Тијана Бошковић изјавила је да је циљ свих који учествују у акцији „С љубављу храбрим срцима“ да помогну малим херојима.

Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Србије Зоран Ђорђевић је истакао да је акција за сваку похвалу.

– Ово је одлична ствар за Републику Српску, да грађани знају како се прикупљају средства. Битно је да помоћ буде у право вријеме. Надам се да ће бити још већа помоћ од стране Србије – изјавио је Ђорђевић.

Предсједник СДС Вукота Говедарица рекао је да је врло важно да се сви у Републици Српској заједно укључе у акције које имају хуманитарни карактер.

– Прије свега би требало да будемо оно што заиста јесмо, а то је биће које има разум и осјећања – рекао је Говедарица, који је у кол-центу одговарао на позиве грађана на хуманитарни број 1411, у оквиру донаторске вечери „С љубављу храбрим срцима“.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је, поводом донаторске вечери, да га радује чињеница да се системски жели и покушава ријешити проблем који је, нажалост, присутан у друштву.

– Боље би било да немамо потребе за тим, али реалност говори да то заиста треба – рекао је Чубриловић.

Премијерка Српске Жељка Цвијановић истакла је да ова акција има свој циљ и да знају зашто је организују.

– Задовољна сам чињеницом да овакве вечери пробуде солидарност код наших грађана. Једна од важних димензија је да будемо заједно и да заједно допринесемо нечему што се зове здравље. А када то радите у корист и интерес дјеце, онда је то посебно важно – навела је она.

Додаје да је Српска као друштво стасала да разумије колико је важно да његујемо солидарност али и, паралелно с тим, да доноси добра законска решења.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић сматра да је хуманитарна акција „С љубављу храбрим срцима“ једна од најбољих акција која се реализује у Републици Српској, јер никада није довољно помагати.

Хуманитарни концерт одржан је у Спортској дворани „Борик“

На концерту су наступили домаћи и регионални музички извођачи, међу којима су били група „Оне три“, затим Вања Мишић, Тропико бенд, Саша Ковачевић, Жељко Јоксимовић, Жељко Самарџић, Мирослав Илић, Дејан Петровић и „Биг бенд“.

Влада Србије донирала 250.000 евра Фонду солидарности РС за лечење дјеце.

Влада Републике Српске дала је 50.000 КМ.

(РТРС, Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар