Главно Свијет

Абазовић: У Црној Гори неће бити правде док у затвору не заврше и `одређени политичари`

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ПРЕДУСЛОВ ЗА ТО И ДА СЕ ИЗА РЕШЕТАКА НАЂУ И БАР ПО ЈЕДАН СУДИЈА И ТУЖИЛАЦ
  • На контролном саслушању у скупштинском одбору за безбједност указао да је судија Мирослав Башановић пустио на слободу 14 ухапшених из криминалног миљеа, нагласивши да након одлуке тројицу претходно пуштених на слободу полицајци нису могли да нађу, а да он не жели да лицитира да ли је судија нестручан, корумпиран или застрашен

У ЦРНОЈ Гори неће бити правде док у затвору не заврше макар један судија и један тужилац, изјавио је данас потпредседник владе Дритан Абазовић и додао да мисли и да одређени политичари треба да заврше у затвору.

Абазовић је пред Одбором за безбједност и одбрану говорио о наводима које је раније изнио у медијима, а тичу се спреге организованог криминала, судства и медија.

Иницијативу за контролно саслушање Абазовића покренуо је посланик Покрета за промјене Владан Раичевић, који сматра да је неопходно јасно идентификовати проблеме и посветити се борби против организованог криминала, јер је то проблем који су препознали и међународни партнери.

Он је позвао све да дају допринос томе и помогну координатору свих служби безбједности, Абазовићу, како би за резултат имали ухапшене чланове организиваних криминалних група.

Абазовић је казао да сматра да је веома важно да разговарају о овим темама, понављајући да стоји чврсто иза својих ријечи због којих је позван на контролно саслушање – похвала полицији након хапшења чланова кавачког клана и коментарисања одлуке судије за истрагу Мирослава Башовића.

Башовић је, наиме, донио одлуку о пуштању на слободу ухапшених, а Абазовић каже да о његовој одлуци најбоље говори одлука вијећа донесена два сата након његове.

Ухапшени су, тврди Абазовић, од пет притворских основа испуњавали четири.

Казао је да то што је Башовић урадио треба њему да служи на част, а да он не говори о његовом непрофесионалнизму, нити томе да је застрашиван, већ о чињеницама да је судија 14 људи из криминалног миљеа пустио да слободно `патролирају` улицама, нагласивши да након одлуке тројицу претходно пуштених на слободу полицајци нису могли да нађу.

Не тврдим да је судија Башовић корумприан, али на основу свега што се десило могу да кажем само да су људи или уплашени или корумприани“, казао је он, пренијеле су подгоричке Вијести.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар