Главно Федерација/БиХ

Арнаутовић: Отварање врећа и поновно бројање тек након утврђивања резултата избора

ЦИК ПРИМИО ПРИГОВОРЕ НА ГЛАСАЊЕ НА ОКО 1.000 БИРАЛИШТА У 70 ОПШТИНА И ГРАДОВА
  • Предсједници СДС и ПДП Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић најавили су да ће данас предати ЦИК БиХ захтјев за поновно бројање гласова за ниво предсједника Републике Српске

ПРЕДСЈЕДНИК Централне изборне комисије БиХ Суад Арнаутовић изјавио је Срни да је било какав захтјев за отварање врећа и поновно бројање гласова преурањен јер, према Изборном закону БиХ, ЦИК тај процес почиње тек након што утврди резултате.

Арнаутовић је подсјетио да Изборни закон предвиђа двије правне ситуације, а прва је утврђивање изборних резултата, а друга је потврђивање изборних резултата који су коначни и који се објављују у Службеном гласнику БиХ.

„Све док не утврдимо изборне резултате, ми не можемо говорити о овом другом процесу“, истакао је Арнаутовић и поручио да ће ЦИК у свему поступити у складу са овлаштењима која му је дао Изборни закон БиХ.

Он је навео да је ЦИК запримио већи број приговора на ток изборног процеса на више бирачких мјеста, а према садашњој евиденцији, то је око 1.000 бирачких мјеста у 70 општина и градова у БиХ.

Арнаутовић је поручио да ће сваки захтјев бити помно размотрен, рачунајући најављену жалбу опозиције из Републике Српске – ПДП-а и СДС-а.

Предсједници СДС-а и ПДП-а Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић најавили су да ће данас предати ЦИК-у БиХ захтјев за поновно бројање гласова за ниво предсједника Републике Српске.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар