Главно Федерација/БиХ

БиХ због миграната подиже на виши ниво сарадњу полицијских агенција

ТРАЖИ СЕ ШТО БРЖЕ ИДЕНТИФИКОВАЊЕ ОНИХ КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ У НЕРЕДИМА И ЊИХОВО КАЖЊАВАЊЕ

Селмо Цикотић

  • Селмо ЦИКОТИЋ: Нова иницијатива Министарства безбједности је да се терет мигрантске кризе равномјерно распореди на територију цијеле БиХ, те да се формира нова агенција која би се искључиво бавила бригом о илегалним мигрантима

САРАДЊА и координација свих полицијских агенција укључених у управљање миграцијама биће подигнути на виши ниво како би се очувао јавни ред и мир, али и побољшала безбједност грађана који живе у близини прихватних центара за мигранте, закључено је данас на састанку представника безбједносних агенција.

Састанку су присуствовали министар безбједности у Савјету министара Селмо Цикотић, директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић, директор Службе за послове са странцима БиХ Слободан Ујић, министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмир Катица, министар унутрашњих послова Унско-санског кантона Нермин Кљајић, те шеф Мисије Међународне организације за миграције у БиХ Лаура Лунгероти.

На састанку је разговарано и о унапређењу функционалности привремених прихватних центара у БиХ, посебно након недавних инцидената на подручју Бихаћа и Сарајева, гдје борави већина илегалних миграната који се налазе у БиХ, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

Цикотић је упознао присутне о досадашњим активностима и плановима које спроводи Министарство и надлежне агенције.

Он је навео да је „нова иницијатива Министарства безбједности да се терет мигрантске кризе равномјерно распореди на територију цијеле БиХ, те да се формира нова агенција која би се искључиво бавила бригом о илегалним мигрантима“.

Цикотић је додао да је намјера да домаће институције и безбједносне агенције у потпуности преузму управљање миграцијама у БиХ.

У саопштењу се наводи да је договорено да кантоналне полиције ојачају сарадњу и координацију са Службом за послове са странцима како би се спријечили могући инциденти и друга кривична ђела која врше мигранти.

„Такође, инсистира се на што хитнијем идентификовању миграната који су учествовали у недавним инцидентима и њиховом процесиурању и кажњавању“, додаје се у саопштењу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар