Главно Странке

Бјелица: Говедарица шансу није искористио, на чело СДС треба да дође Милан Миличевић

ПОТПРЕДСЈЕДНИК САД УВЈЕРЕН ДА СУ ПРЕД СТРАНКОМ МОЖДА НАЈВАЖНИЈИ ИЗБОРИ У ЊЕНОЈ ИСТОРИЈИ
  • Милован БЈЕЛИЦА: За предсједника странке не треба да буде један кандидат, јер једноумља не треба да га буде. Избори су избори само онда када људи имају прилику да се опредијеле између два или више погледа на неку политику

ПОТПРЕДСЈЕДНИК Српске демократске странке (СДС) Милован Бјелица сматра да су предстојећи унутарстраначки избори можда и најважнији у историји странке и да је вријеме да на њено чело дође Милан Миличевић.

Бјелица је оцијенио да је актуелни предсједник СДС-а Вукота Говедарица имао своју шансу коју није искористио.

Он је навео да Говедарици уопште није важно што нема подршку чланства и функционера странке да остане на њеном челу.

„Ови унутарстраначки избори су важни, можда и најважнији у историји странке. Потребно је доста рада на консолидацији и сређивању свих структура“, оцијенио је Бјелица у изјави за Алтернативну заједницу.

Он сматра да би сви чланови Скупштине СДС требало добро да размисле кога виде као особу која има знање и снагу да странку врати на побједнички колосијек, док је за њега тај човјек Милан Миличевић и волио би, каже, да то увиди већина чланова и да му глас.

Бјелица сматра нереалним да за предсједника странке буде један кандидат, јер једноумља не треба да га буде, а избори су избори само онда када људи имају прилику да се опредијеле између два или више погледа на неку политику.

Он је нагласио да ће предстојећа Скупштина СДС-а бити одржана без учешћа делегата из Добоја, гдје је некада био чврст одбор странке, а сада тамо нису одржани избори за градски одбор и има велики број проблема.

Бјелица је поменуо и да њега и још неке функционере након општих избора често оптужују за издају и да замјеном теза покушавају да воде унутарстраначку борбу, а њега дискредитују.

„То су такве глупости и таква немоћ из које се рађа патолошка потреба да се одржава нека тензија и да се мржња усмјерава на свакога ко разговара или сарађује са властима у Републици Српској“, рекао је Бјелица.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар