Главно Федерација/БиХ

Бошњаци пријете Шмиту да ће се понашати – како се он буде понашао

У САРАЈЕВУ ИХ СЕ – ИСПРЕД ЗГРАДЕ ОХР - ОКУПИЛО ДО 7.000
  • Окупљени да се поводом Шмитових измјена Устава ФБиХ и Изборног закона БиХ званично огласе амбасаде САД и Велике Британије , те затражили његову оставку и поручили му да све што је спремио спроводи у својој Њемачкој

ИСПРЕД зграде ОХР-а у Сарајеву протестовала је до 7.000 грађана поводом најава да би Кристијан Шмит могао наметнути измјене Изборног закона БиХ и Устава Федерације БиХ /ФБиХ/.

Запријетили су да ће се понашати – у складу са Шмитовим понашањем.

– Уколико Шмит одустане од онога што је најављено кроз медије, а на штету БиХ, ми ћемо поздравити такву одлуку, и признати да је разум надвладао. Уколико буде обратно, у том случају грађани БиХ неће мирно посматрати и на свој начин ће одговорити на такву одлуку. Ићи ћемо у правцу да тражимо засједање Савјета безбједности, рекао је предсједник Савеза ратних војних инвалида-параплегичара ФБиХ Мујо Агановић.

Демонстранти су се окупили испред зграде ОХР-а и правили буку.

На самом почетку скупа дошло је и до сукоба између организатора и полиције јер су окупљени покушали блокирати улицу, што им полиција није дозволила.

Учесници протеста, против најављених одлука Шмита о измјени Устава ФБиХ и Изборног закона БиХ, затражили су да се о могућности наметања измјена овог закона званично огласе амбасаде САД и Велике Британије и поручили Шмиту да то спроводи у Њемачкој, те затражили његову оставку.

Након јучерашњих протеста испред зграде ОХР-а у Сарајеву, дио грађана је и јутрос био испред зграде. Протести су завршени, а нови су најављени за сутра у 13.00 часова.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар