Главно Федерација/БиХ

Британија на вјежбу „Брзи одговор“ послала елитну војску, оклопна возила и стратешки авион

У ВЈЕЖБИ ШИРОМ БиХ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЕУФОРА УЧЕСТВУЈЕ 20 ДРЖАВА
  • Један од циљева вјежбе је подизање способности ЕУФОР-а да доведе у БиХ резервне снаге које помажу властима БиХ у одржавању сигурног и стабилног окружења

АМБАСАДОР Велике Британије у БиХ Метју Филд је на свом Твитер профилу написао је да је британска елитна војска стигла у Босну и Херцеговину, заједно с оклопним возилима и стратешким авионом.

Иначе, долазак британских војника у БиХ уобичајен је и редован поступак, а јединица која је дошла у потпуности је у ланцу команде ЕУФОР-а.

„Британска војска је у Босни и Херцеговини на вјежби ‘Брзи одговор’. Овдје се налази и стратешки авион компаније Антонов АН-124 у РАФ Бризе Нортон у којем се налазе оклопна возила британске војске са МАН-овим камионима и аутобусима“, написао је Филд.

У овој вјежби, коју је организовао ЕУФОР, како је најављено, учествоваће 20 држава које су под командом ЕУФОР-а, укључујући и Вишенационални батаљон. Међу тим земљама су Аустрија, Бугарска, Грчка, Мађарска, Италија, Румунија и Уједињено Краљевство.

Вјежба „Брзи одговор 2020“ ће се одржавати широм БиХ од 31. августа до 5. септембра. Циљ ове вјежбе је да се омогући војницима Оружаних снага БиХ и ЕУФОР-а заједничка обука за операције подршке миру, као и способност ЕУФОР-а да доведе у земљу резервне снаге које помажу властима БиХ у одржавању сигурног и стабилног окружења.

Вјежба се одржава сваке године, те је дио редовног календара обуке Оружаних снага БиХ и ЕУФОР-а.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар