Glavno Federacija/BiH

Brnabić: Predložiću Kriznom štabu dvonedjeljnu zabranu svih vrsta organizovanog okupljanja

NAJAVILA DA ĆE PREDLOŽITI I UVOĐENJE OBAVEZNOG NOŠENJA MASKI SVUDA
  • Razgovaraćemo sutra ili prekosutra i o zabrani venčanja, rođendana, da ne pričamo o protestima, u naredne dve nedelje jer svaka vrsta okupljanja predstavlja ogroman epidemiološki rizik

PREMIJERKA Ana Brnabić najavila je da će sutra ili prekosutra predložiti Kriznom štabu da se na cijeloj teritoriji Srbije uvede obaveza nošenja maske u zatvorenom prostoru kao i zabrana svih vrsta organizovanog okupljanja na dvije nedjelje.

„Moram da se konsultujem sa strukom ali to po meni ima smisla jer bi svakako u velikom procentu smanjilo procenat novozaraženih. Razgovaraćemo sutra ili prekosutra i o zabrani venčanja, rođendana, da ne pričamo o protestima, u naredne dve nedelje jer svaka vrsta okupljanja predstavlja ogroman epidemiološki rizik“, rekla je premijerka novinarima u Beogradu.

Upitana za slučaj Vladimira Mentusa iz Instituta društvenih nauka, koji je uhapšen tokom nedavnih protesta u Beogradu i osuđen po hitnom postupku, premijerka je rekla da joj je u MUP-u rečeno da je Mentus priveden kao dio grupe koja je ometala rad policije i vređala njene pripadnike.

„Sve ostalo je odluka suda a ja ne mogu da se mešam o sudske odluke, ne mogu da utičem na njih. Nisam prava adresa za odgovor na pitanje zašto je sud doneo takvu odluku“, kazala je Ana Brnabić.

Govoreći o vakcini protiv korona virusa, ona je rekla da ne raspolaže kredibilnim informacijama o vakcini koje bi mogla da iznese javnosti.

„Srbija je donirala više od dva miliona evra kroz Evropsku komisiju za istraživanje vakcine ali se plašim da ćemo kampanjom nepoverenja imati ozbiljan problem koliko će ljudi hteti da se vakciniše. Zato molim sve još jednom da se ne širi to nepoverenje. Već je krenula ozbiljna kampanja i protiv vakcine za sezonski grip, što je jako opasno“, kazala je premijerka.

(Beta)

1 komentar

  • Eh LezbijAna… Mladićima i djevojkama je pun kurac obustave okupljanja, mišljenja tvoje „struke“ i trtljanja s pokvarene gramofonske ploče. Možete im zabranjivati okupljanja do mile volje, ali što im više branite oni će više izlaziti na ulice. Oni su i pametniji i hrabriji od svojih roditelja, vašeg potonjeg bastiona, a to je smrtonosna kombinacija.. po vas. Strah koji pokušavate utjerati u kosti nametanjem obaveze nošenja brnjica više ne postoji. Mislite ako su brnjice tu, da za vas Čipuljićeve džukele simbolizuju poslušnost, da svi moraju da ih nose. Padaju maske Anči, padaju. Neke ponosne mlade tate imaju i jaja, nisu svi kao ti… na lancu.

Klikni ovde da postaviš komentar