Главно Федерација/БиХ

Брнабић: Предложићу Кризном штабу двонедјељну забрану свих врста организованог окупљања

НАЈАВИЛА ДА ЋЕ ПРЕДЛОЖИТИ И УВОЂЕЊЕ ОБАВЕЗНОГ НОШЕЊА МАСКИ СВУДА
  • Разговараћемо сутра или прекосутра и о забрани венчања, рођендана, да не причамо о протестима, у наредне две недеље јер свака врста окупљања представља огроман епидемиолошки ризик

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић најавила је да ће сутра или прекосутра предложити Кризном штабу да се на цијелој територији Србије уведе обавеза ношења маске у затвореном простору као и забрана свих врста организованог окупљања на двије недјеље.

„Морам да се консултујем са струком али то по мени има смисла јер би свакако у великом проценту смањило проценат новозаражених. Разговараћемо сутра или прекосутра и о забрани венчања, рођендана, да не причамо о протестима, у наредне две недеље јер свака врста окупљања представља огроман епидемиолошки ризик“, рекла је премијерка новинарима у Београду.

Упитана за случај Владимира Ментуса из Института друштвених наука, који је ухапшен током недавних протеста у Београду и осуђен по хитном поступку, премијерка је рекла да јој је у МУП-у речено да је Ментус приведен као дио групе која је ометала рад полиције и вређала њене припаднике.

„Све остало је одлука суда а ја не могу да се мешам о судске одлуке, не могу да утичем на њих. Нисам права адреса за одговор на питање зашто је суд донео такву одлуку“, казала је Ана Брнабић.

Говорећи о вакцини против корона вируса, она је рекла да не располаже кредибилним информацијама о вакцини које би могла да изнесе јавности.

„Србија је донирала више од два милиона евра кроз Европску комисију за истраживање вакцине али се плашим да ћемо кампањом неповерења имати озбиљан проблем колико ће људи хтети да се вакцинише. Зато молим све још једном да се не шири то неповерење. Већ је кренула озбиљна кампања и против вакцине за сезонски грип, што је јако опасно“, казала је премијерка.

(Бета)

1 коментар

  • Ех ЛезбијАна… Младићима и дјевојкама је пун курац обуставе окупљања, мишљења твоје „струке“ и тртљања с покварене грамофонске плоче. Можете им забрањивати окупљања до миле воље, али што им више браните они ће више излазити на улице. Они су и паметнији и храбрији од својих родитеља, вашег потоњег бастиона, а то је смртоносна комбинација.. по вас. Страх који покушавате утјерати у кости наметањем обавезе ношења брњица више не постоји. Мислите ако су брњице ту, да за вас Чипуљићеве џукеле симболизују послушност, да сви морају да их носе. Падају маске Анчи, падају. Неке поносне младе тате имају и јаја, нису сви као ти… на ланцу.

Кликни овде да поставиш коментар