Главно РС и матица

Брнабић: Приштина је захтевом прекршила пре свега Вашингтонски споразум

НАГЛАСИЛА: НИЈЕ НИ ЧУДО НАКОН 10-ГОДИШЊЕГ КРШЕЊА БРИСЕЛСКОГ СПОРАЗУМА“
  • У Дубаију рекла: Србија ће наставити са кампањом отпризнавања тзв. независности Косова од стране оних земаља које су га признале. О свему осталоме ће се разговарати на сједници Савјета националне безбједности

ПРЕМИЈЕР Србије Ана Брнабић изјавила је данас да захтјев који је Приштина поднијела за улазак такозваног Косова у Савјет Европе представља кршење свих, до сада потписаних споразума, прије свега Вашингтонског споразума, што, како каже, и није чудно након десетогодишњег кршења и неимплементације Бриселског споразума.

„Овај њихов потез за пријем у чланство савјета Европе, је врхунац цинизма“ рекла је премијерка Србије Ана Брнабић у Дубаију где је данас раније потписала са министром за кабинетске послове Уједињених Арапских Емирата Мухамед бин Ал Абдулах Ал Каркавом Меморандум о размјени искустава о развоју и модернизацији владе.

Они су прекршили Вашингтонснки споразум, констатовала је и истакла да ће Србија наставити са кампањом отпризнавања тзв. независности Косова од стране оних земаља које су их признале.

„О свему осталоме ће се разговарати на сједници Савјета националне безбједности, рекла је она, одговарајући на питање српских медија о томе какав ће одговор Србије бити на овај потез Приштине

Брнабић је члан савјета за националну безбједност, али сутрашњој сједници, како каже неће моћи да присуствује, јер сутра завршава посјету Дубаију.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар