Главно РС и матица

Брнабић: Више је него упитан начин на који је постављен Кристијан Шмит

ОНИ КОЈИ СУ ОВАКО ПОСТАВИЛИ ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА ПРИЧАЈУ НАМ О ВЛАДАВИНИ ПРАВА...
  • Шмита нисам никада упознала. Предсједник Вучић га зна јако добро, знају се дуги низ година. У разговору са Вучићем сам некако схватила шта су очекивања, чему можемо да се надамо и да опет неће бити лако, али се надам конструктивном и коректном односу… У потпуности разумем и бес и фрустрацију руководилаца и политичких представника Републике Српске“
  • За ТВ Пинк рекла да је размишљала колико би лако било свима онима који желе да дестабилизују регион, Србију и српски народ, гдје год живио, да ураде само једну ствар – да нема Александра Вучића… Нарочито послије посљедње веома озбиљне пријетње смрћу и метком девет милиметара, коју му је преко друштвених мрежа упутио одбјегли криминалац Петар Гвозденовић

ПРЕМИЈЕР Србије Ана Брнабић рекла је да је начин на који је постављен нови високи представник за БиХ Кристијан Шмит више него упитан, и да неће бити лако, али да се Србија нада једном конструктивном и коректном односу са њим.

– Да је лака ситуација, није. Изузетно је тешка. Не знам колико је на овај начин постављање високог представника у складу са владавином права, али њима је све дозвољено и све могуће – рекла је Брнабићева.

Она је додала да онда, послије свега, дођу ти неки који су тако поставили високог представника и причају јој о владавини права.

Нисам Шмита никада упознала. Предсједник Србије Александар Вучић га зна јако добро и знају се дуги низ година. Тако да сам у разговору са Вучићем некако схватила шта су очекивања и чему можемо да се надамо ту и да опет неће бити лако, али ја се надам једном конструктивном и коректном односу – рекла је Брнабићева за ТВ Пинк.

Премијер Србије је истакла да у потпуности разумије и бијес и фрустрацију и предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, премијера Српске Радована Вишковића и свих политичких представника и власти и опозиције Републике Спрске.

– Потпуно могу то да разумем – истакла је Брнабићева, коментаришући недавни састанак у Београду Вучића са политичким представницима власти и опозиције Републике Српске.

Брнабићева је оцијенила да је Вучић једина особа која може све њих скупи на једном мјесту, те да су то они и сами на састанку рекли.

– Вучић је једина особа која, када Жељка Цвијановић, председница Републике Српске, предложи састанак, каже – овде је потребно национално јединство и позове све, да сви и дођу. То су сви они и сами рекли – навела је она.

Брнабићева је рекла да је и поводом тога што Вучић може да уједини и позицију и опозицију у Српској, поново размишљала колико би лако било свима онима који желе да дестабилизују регион, Србију, српски народ, гдје год живио, да уради само једну ствар – да нема Александра Вучића.

Навела је да сваки дан размишља о двије ствари – о владавини права и о безбједности Вучића, нарочито послије посљедње веома озбиљне пријетње смрћу и метком девет милиметара, коју му је преко друштвених мрежа упутио одбјегли криминалац Петар Гвозденовић.

Она је додала да Петар Гвозденовић није неко ко се напио па под утицајем алкохола  твитнуо или нека исфрустрирана жена, која пријети, што се дешава скоро сваки дан, него је то озбиљан криминалац, који је у бјекству и за кога државни органи Србије не знају гдје је и који је недоступан српским надлежним органима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар