Главно Свијет

Будва: Ђукановићев режим поново хапсио одборнике који му нису по вољи

ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕ СПРЈЕЧАВАЛО ОДБОРНИКЕ ДФ И СНП ДА УЂУ У САЛУ, МАЛТРЕТИРАЛО НОВИНАРЕ
  • Одборници ДФ и СНП одбијали да покажу легитимације обезбјеђењу из приватне агенције чији припадници не желе да покажу своје легитимације
  • Одборници Крсто Рађеновић (СНП) и Дејан Божовић (ДФ) одведени у полицију

ПРИВАТНО обезбјеђење Скупштине општине Будва употребило је хемијско средство током сједнице СО Будва, преносе подгоричке „Вијести“.

Исти лист наводи да је у скупштинској сали умало дошло до физичког контакта између одборника Крста Рађеновића (СНП) и Милије Секуловића (ДПС).

Одборници Демократског фронта и СНП ушли су на сједницу коју је заказала нова већина у СО Будва послије бројних перипетија са приватним обезбјеђењем на улазу зграде.

Јанко Димић из ДФ рекао је да је бачен сузавац и да су одборници истјерани.

Вијести наводе да су одборници Крсто Рађеновић (СНП) и Дејан Божовић (ДФ) одведени у полицију.

Одборници нове скупштинске већине у Будви ушли су раније у зграду Скупштине општине Будва, а одборнике ДФ зауставило је на главном улазу приватно обезбјеђење.

Одборници ДФ и СНП одбијају да покажу легитимације обезбеђењу из приватне агенције чији припадници не желе да покажу своје легитимације.

Представници медија поново су заустављени на улазу у зграду.

Вијести наводе да је новинарка „Побједе“ насилно избачена из хола, а да су одборници ДФ скочили да је бране од приватног обезбјеђења.

Скупштина општине Будва данас треба да одлучи о избору новог општинског руководства након што је тијесна већина одборника, предвођена ДПС-ом сменила градоначелника Марка Царевића и предсједника локалног парламента Крста Радовића.

То је прво суочавање одборничке већине од 17 одборника из редова ДПС, СД, Црногорске и независног Стевана Џаковића са одборницима из редова ДФ.

Протеклих дана у Будви је било више инцидената и сукоба полиције са грађанима, присталицама власти предвођене Царевићем и Радовићем.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар