Главно РС и матица

Цицовић: „Дани“ већ 9 година зближавају Српску и Србију и уздижу све што смо ми – са обе стране Дрине

„ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ“ СВЕЧАНО ЗАТВОРЕНИ У СРПСКОМ НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ У НОВОМ САДУ“
  • Шеф Представништва РС у Србији Млађен ЦИЦОВИЋ: “Осим добрих програма, манифестација Дани Српске у Србији се залагала и залаже за најбоље односе Србије и Републике Српске, за свесрпско јединство, саборност и слободу, православље, српско светосавље, језик и писмо, јер све то смо ми – и с ове и с оне стране Дрине”
  • Умјетнички програми манифестације, којих је било 13, у 11 градова и општина у Србији, имали су – нагласио је Цицовић – одличан пријем код публике, а организоване су и двије конференције – на почетку у Београду и данас у Новом Саду, о инвестиционим потенцијалима Републике Српске, док су презентације туризма организоване у седам градова истовремено

„ДАНИ Српске у Србији” испунили су очекивања, а умјетнички програми ове манифестације у 11 градова и општина у Србији имали су одличан пријем код публике, рекао је шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић на свечаном затварању манифестације у Српском народном позоришту у Новом Саду.

“Осим добрих програма, манифестација се залагала и залаже се за најбоље односе Србије и Републике Српске, за свесрпско јединство, саборност и слободу, православље, српско светосавље, језик и писмо, јер све то смо ми – и с ове и с оне стране Дрине”, поручио је Цицовић.

Он је истакао да су умјетнички програми манифестације, којих је било 13, у 11 градова и општина у Србији имали одличан пријем код публике, а организоване су и двије конференције – на почетку у Београду и данас у Новом Саду, о инвестиционим потенцијалима Републике Српске, док су презентације туризма организоване у седам градова истовремено.

“Посебно ми је велика радост што је један нови дио наше манифестације дао заиста лијепе и добре резултате. То су, наравно, сусрети и сарадња општина и градова из Републике Српске са општинама и градовима у Србији”, навео је Цицовић.

Он је подсјетио да је Представништво Републике Српске организатор “Дана Српске у Србији” као традиционалног представљања Српске кроз програме из области културе и умјетности, науке и привреде.

“Кренули смо 22. септебра из Београда и кроз Крушевац, Краљево, Крагујевац, Ниш, па Шид, Сечањ, Зрењанин, Кикинду и Суботицу стигли данас и вечерас 29. септембра у Нови Сад. Вјерујем да смо на правом мјесту и да ће нам и вечерас бити добро и лијепо, као и у свим градовима и општинама широм наше Србије”, рекао је Цицовић.

Он је напоменуо да сљедеће године предстоји јубиларна, 10. манифестација “Дани Српске у Србији”.

“Трудићемо се да је обогатимо новим програмима и акцијама јер ћемо је организовати у години у којој наша Република Српска слави 30 година постојања. Живјела Република Српска! Живјела Србија!”, поручио је Цицовић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар