Главно РС и матица

Цицовић уручио 400 књига библиотеци „Милутин Срећковић“ у Смедеревској Паланци

СА ПРЕДСЈЕДНИКОМ ОПШТИНЕ НИКОЛОМ ВУЧЕНОМ РАЗГОВАРАО И О ЊЕНОМ БРАТИМЉЕЊУ СА ТРЕБИЊЕМ

ДИРЕКТОР Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић уручио је 400 књига Народној библиотеци „Милутин Срећковић“ у Смедеревској Паланци поводом 150 година од оснивања те институције.

Он је нагласио да су библиотеци у том граду дариване књиге аутора из Републике Српске које су биле представљене на штанду Републике Српске на Међународном сајму књига у Београду 2018. године и подсјетио да је у седам протеклих година библиотекама у Србији од Представништва даровано више од 6.700 наслова.

„У наредном периоду поклонићемо књиге библиотекама у Лозници и Сремској Митровици тако да ћемо у овој години прећи цифру од 8.500″, рекао је Цицовић новинарима након свечане церемоније уручења.

Он је након церемоније присуствовао промоцији књига Нелета Карајлића „Фајронт у Сарајеву“ и „Солунска 28″.

Приликом сусрета Цицовића са предсједником општине Смедеревска Паланка Николом Вученом, анализирано је оно што су Представништво Српске и та локална заједница до сада учинили на реализацији програма манифестације „Дани Републике Српске у Србији“ у протекле три године и о плановима за даљу сарадњу.

„Ове године планиремо да направимо квалитетнији приступ и представљање у Смедеревској Паланци, прије свега због чињенице да су сви програми који су овдје реализовани наишли на велики интерес грађане“, рекао је Цицовић и додао да је све што је рађено у Смедеревској Паланци одрађено лако због беспријекорног односа људи из те локалне заједнице.

Цицовић је истакао да је са Вученом разговарао о могућности да Смедеревска Паланка и Требиње потпишу споразум о сарадњи та два града.

„Они су већ имали сарадњу, а сада би се потписивањем споразума о братимљењу сигурно та сарадња подигла на виши ниво“, закључио је Цицовић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар