Glavno Stranke

Čović: Da nije bilo Slatera i Nelsona – teško bismo se dogovorili

SMATRA DA U KOORDINACIONO TIJELO TREBA UKLJUČITI I MINISTRE FINANSIJA

DRAGAN Čović, predsjednik HDZ BiH, izjavio je nakon sastanka u Delegaciji EU u Sarajevu, gdje je postignut dogovor o aranžmanu od 330 miliona evra kredita za borbu protiv krize izazvane virusom korona, da je cjelokupan posao završen danas.

Fiskalni savjet vjerovatno je već završio svoj dio posla, time je stvar završena, predstavnik MMF-a je ovdje i njemu će se to uručiti. Mi smo faktički završili posao, rekao je Čović.

Na sastanku je dogovoreno da se podrži formiranje koordinacionog tijela koje će na dnevnoj bazi da se bavi osmišljavanjem mjera i ubrzanim reakcijama.

Čović je za to tijelo kazao da ne treba da bude brojno.

„Imamo vlade, Savjet ministara, oni koji treba da rade svoj posao. Kako se radi isključivo o socijalno-ekonomskom sređivanju stanja moraju biti ministri finansija i oni ljudi koji se bave finansijama i ekonomijom jer je to ključni zadatak ovog tijela“, kazao je Čović.

Zahvalio je šefu Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnom predstavniku EU u BiH Johanu Satleru i ambasadoru SAD u BiH Eriku Nelsonu, koji su okupili lidere tri stranke.

Čović smatra da bi se predstavnici stranaka, da nije bilo domaćina, teško dogovorili u vezi sa aranžmanom.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar