Главно Федерација/БиХ

Човић: Не вјерујем у грађанску БиХ какву жели СДА јер је то унитаризам

„СА ДОДИКОМ СЈЕДНЕМ ТРИ ПУТА ГОДИШЊЕ, СА ИЗЕТБЕГОВИЋЕМ 23 ПУТА, АЛИ ТО НИКОГА НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ“
  • „Да сам желио и заговарао `трећи ентитет` – већ бисмо га имали“

ДРАГАН Човић, лидер ХДЗ БиХ,окривио је Централну изборну комисију (ЦИК) БиХ за изборне крађе у Мостару, промјене у броју мандата и све реалније најаве о понављању бројања свих листића.

„За мене је ЦИК нелегалан и ја од почетка, од када су именовани, имам такав став о њима. Они су и на изборима 15. новембра направили неколико преседана гдје су калкулантски доносили одлуке, попут Травника и грађани не могу имати повјерење у такву институцију“, рекао је Човић.

Он је навео да је тражио да се избори у Мостару одрже под надзором међународне заједнице, да се ту окончају, да се листићи нигдје не смију носити, али се онда на дан избора деси да се контаминира цијели процес.

Човић је поручио да ће ХДЗ правити власт са онима са којима могу постићи двотрећинску већину, те је додао да је приједлог ХДЗ БиХ Марио Кордић најкомпетентнији за позицију градоначелника.

На питање да ли жели трећи ентитет, Човић је одговорио да би га до сада имао да га је желио и заговарао.

Он је рекао и да са лидером СДА Бакиром Изетбеговићем разговара као са највећим пријатељем.

„Са Милорадом Додиком годишње сједнем три пута, а са Изетбеговићем 23 пута. Али када сједнем са Додиком то је тема, а када сам са Изетбеговићем то никога не интересује. Логично је да са Изетбеговићем причам о свему, па ево и прије тричетири дана смо причали“, рекао је Човић за портал Klix.

Он је навео и да не вјерује у грађанску БиХ какву жели СДА, јер је то унитаризам.

„То је држава која ће се распасти, то је држава која нема будућност. Грађански концепт у БиХ се не може осмишљавaти као у неким другим државама ЕУ. Што се мене тиче, БиХ ће се морати градити у некој комбинацији грађанског и колективног“, истакао је Човић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар