Главно Федерација/БиХ

Човић у Дрвару: Не бисмо ушли у Савјет министара БиХ без СНСД

ЛИДЕР ХДЗ БиХ ЋЕ ВЕЋ У ПОНЕДЈЕЉАК ЗАТРАЖИТИ ОТВАРАЊЕ РАСПРАВЕ О ИЗБОРНОМ ЗАКОНУ
  • „Овај простор ћемо издвојити као подручје интереса Републике Хрватске из више разлога јер је и граница с те стране. Међутим, и ми морамо то урадити с нивоа кантоналне Владе, па онда са виших нивоа власти за људе који овдје живе да им олакшамо живот, да се не одлази с ових простора“

ДРАГАН Човић, предсједник ХДЗ БиХ, најавио је да ће Хрватски народни сабор (ХНС) у понедјељак упутити допис којим ће покренути расправу о Изборном закону.

„Ићи ћемо са иницијативом ХНС-а према нашим партнерима с којима желимо размишљати о будућности БиХ, посебно Федерације БиХ (ФБиХ). Већ у понедјељак с једним дописом ћемо покренути расправу о Изборном закону“, изјавио је Човић новинарима у Дрвару након сједнице Предсједништва ХНС-а.

На питање да ли би ХДЗ ушао у нови Савјет министара БиХ без СНСД, Човић је одговорио да не би.

Рекао је да је на сједници Предсједништва ХНС-а постигнут договор о јединственом дјеловању ХНС-а када је ријеч о политичким аранжманима, без остављања простора за било какве подјеле.

„Али основа свега је да конкретним обиласцима издвајамо проблем по проблем те да са ентитетског и кантоналног нивоа помогнемо. Наравно да ћемо овај простор издвојити као подручје интереса Републике Хрватске из више разлога јер је и граница с те стране. Међутим, и ми морамо то урадити с нивоа кантоналне Владе, па онда са виших нивоа власти за људе који овдје живе да им олакшамо живот, да се не одлази с ових простора“, истакао је Човић.

Он је нагласио да ће подржати изградњу ауто-пута код Модриче и Гаревца, те помоћи и подржати привреду становника тог подручја, а посебно Хрвата, преноси „Аваз“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар