Главно Странке

Црнадак: Реакција мора бити утврђена хладне главе – без увођења Српске у изолацију

ОЧЕКИВАНО ТВРДИ: ПОДРШКА ПЕТИЦИЈИ НИЈЕ ПОДРШКА СРПСКОЈ НЕГО ПОЛИТИЦИ СНСД
  • «Ликовање из Сарајева је потпуно промашено, јер Инцкова одлука не може угрозити српски народ и Републику Српску, зато што то њен народ неће дозволити и зато што су Републику Српску међународно признали свјетски центри моћи»

ГЕНЕРАЛНИ секретар ПДП-а Игор Црнадак рекао је, коментаришући одлуку високог представника у БиХ Валентина Инзка да наметне закон о забрани негирања геноцида као и потез српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да покрене потписивање петиције о неприхватању ове одлуке, да Република Српска мора утврдити одговор хладне главе и да је Додикова петиција лаж.

За Инцкову одлуку је казао да је бесмислена и непотребна те да „погодује само оним странкама којима одговарају конфликти, попут СНСД-а и СДА“.

Као доказ за те тврдње наводи то што су након одлуке главне теме поново геноцид, раздруживање, угроженост и слично.

– Ликовање из Сарајева је потпуно промашено, јер Инцкова одлука не може угрозити српски народ и Републику Српску, зато што то њен народ неће дозволити и зато што су Републику Српску међународно признали свјетски центри моћи. Због тога се одговор Републике Српске треба утврдити „хладне главе“ и он не смије Републику Српску увести у нове ризике и изолацију.

– Не смије се ниједна одлука донијети по принципу „урадићемо то па шта буде“ и не смије се због реакције на Инцка Република Српска повести путем мрака, сукоба и самоизолације – навео је он.

Наглашава да је петиција против Инцкове одлуке коју је покренуо Додик „ноторна глупост“.

– Свако ко је не потпише урадиће велику ствар за Републику Српску, јер ће се на тај начин супротставити наставку пљачкања и приватизације институција СНСД-ове коалиције. Подршка овој петицији није подршка Српској, него само политици СНСД-а – наводи Црнадак.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар