Главно Скупштина РС

Чубриловић: Народна скупштина ће се изјаснити о непримјереном Инцковом писму

О ПРИЗНАЊИМА ЈЕ ОДЛУЧИЛО АД ХОК ТИЈЕЛО – СКУПШТИНА ИХ НИЈЕ НИ РАЗМАТРАЛА
  • „Писмо високог представника било је покушај да се наметне колективна одговорност једном народу. Неукусно је и поређење нациста из Другог свјетског рата и људи који су евентуално починили злочине током грађанског рата у БиХ“

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да ће ова институција заузети коначан став о писму који јој је упутио високи представник за БиХ Валентин Инцко.

„Непримјерено је обраћање на овај начин високог представника“, рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци, након сједнице Народне скупштине.

Према његовим ријечима, ад хок тијело је разматрало додјелу признања одређеним људима, а Народна скупштина Републике Српске ни на који начин то није разматрала.

Чубриловић сматра да високи представник својим обраћањем у јавности жели да у политички загађен простор унесе додатну јединицу мјере којом неће бити створени бољи односи међу народима у БиХ и неће се допринијети стабилизацији односа.

„Писмо високог представника било је покушај да се наметне колективна одговорност једном народу. Неукусно је и поређење нациста из Другог свјетског рата и људи који су евентуално починили злочине током грађанског рата у БиХ“, рекао је Чубриловић.

Он је рекао да не оправдава ниједан ратни злочин.

„Ни на који начин не прејудицирам коначан одговор Народне скупштине о Инцковом писму“, закључио је Чубриловић.

Кабинет предсједника Народне скупштине Републике Српске примио је 3. фебруара Инцково писмо упућено предсједнику парламента Српске Недељку Чубриловићу и клубовима посланика у коме се иницира враћање повеља од одређених појединаца, које им је, 24. октобра 2016. године, додијелио Организациони одбор за обиљежавање 25 година рада Народне скупштине Републике Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар