Главно Скупштина РС

Чубриловић: О Инцковом писму ће се изјаснити руководство НС РС и шефови посланичких клубова

ОН ЗАТРАЖИО ДА НС РС АНУЛИРА ДОДЈЕЛУ ПОВЕЉА-ОДЛИКОВАЊА КАРАЏИЋУ, ПЛАВШИЋ И КРАЈИШНИКУ

НЕДЕЉКО Чубриловић, предсједник Народне скупштине Републике Српске, саопштио је данас да ће се о писму високог представника у БиХ Валентина Инцка изјаснити руководство и шефови клубова посланика у актуелном сазиву у Народној скупштини Републике Српске којима је његово писмо упућено.

Инцко у писму даје рок Чубриловићу да до краја априла ове године одузме повеље с одликовањима додијељене, како наводи у писму, „осуђеним ратним злочинцима Радовану Караџићу, Биљани Плавшић и Момчилу Крајишнику чији су поступци током оружаног сукоба шокирали свијет и узроковали незамисливе људске патње“.

Кабинет предсједника Народне скупштине Републике Српске запримио је данас то писмо високог представника у БиХ, које је упућено предсједнику Народне скупштине и клубовима посланика, а у коме се иницира враћање повеља од одређених појединаца.

Повеље је 24. октобра 2016. године додијелио Организациони одбор за обиљежавање 25 година рада Народне скупштине Републике Српске.

„Ријеч је о повељама које су додијељене појединцима, институцијама и међунарoдним организацијама заслужним за рад Народне скупштине Републике Српске. Наведене повеље додијелио Организациони одбор за обиљежавање 25. годишњице постојања и рада Народне скупштине Републике Српске, као ад хок тијело, које су чинили сви досадашњи предсједници Народне скупштине, руководство Деветог сазива Народне скупштине и шефови клубова посланика тог сазива“, саопштено је из Народне скупштине РС.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар