Главно Скупштина РС

Чубриловић: Полиција и МУП РС гарант су заштите уставног поретка Српске

„ПОНОСНИ СМО ШТО СРПА ИМА ЈАКУ И ВЕОМА ОРГАНИЗОВАНУ ПОЛИЦИЈУ“
  • Предсједник Народне скупштине РС у честитки поводом 4. априла: „Полиција и МУП су и гарант владавине права и закона и очувања општег мира и безбједности у интересу стабилности Републике, њених институција и безбједности свих наших грађана“

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић у честитки поводом 4. априла, Дана полиције Српске, изразио је понос што Српска данас има јаку, стабилну, савремену, професионалну и веома организовану полицијску структуру која је темељ даљег развоја и изградње Републике и заштите права, безбједности и имовине свих грађана.

„Полиција и Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске су гарант заштите уставног поретка Српске, поштовања владавине права и закона и очувања општег мира и безбједности у интересу стабилности Републике, њених институција и безбједности свих наших грађана“, навео је Чубриловић у честитки министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Дарку Ћулуму и свим припадницима МУП-а Српске.

Чубриловић је нагласио да су улога и значај полиције Републике Српске посебно видљиви у кризним ситуацијама.

„Свједоци смо огромног доприноса полиције, у сарадњи са свим надлежним институцијама и службама, у предузимању мјера на спречавању ширења епидемије вируса корона. Због тога вам одајемо посебно признање“, истакао је Чубриловић.

Он је нагласио да је полиција Републике Српске дала немјерљив допринос у одбрани слободе српског народа и опстанку Српске у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

„Велику захвалност због тога морамо изразити свим припадницима полиције који су у тој борби учествовали, а посебно сјећање и поштовање исказати према свима који су дали живот“, навео је Чубриловић.

Он је похвалио настојања и мјере које се предузимају на даљем јачању МУП-а и полиције Републике Српске, како у материјалном, тако и у кадровском и техничком смислу, уз изградњу нових полицијских центара и објеката за обуку.

„Желим вам успјех у будућем раду“, поручио је Чубриловић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар