Glavno Skupština RS

Čubrilović: Policija i MUP RS garant su zaštite ustavnog poretka Srpske

„PONOSNI SMO ŠTO SRPA IMA JAKU I VEOMA ORGANIZOVANU POLICIJU“
  • Predsjednik Narodne skupštine RS u čestitki povodom 4. aprila: „Policija i MUP su i garant vladavine prava i zakona i očuvanja opšteg mira i bezbjednosti u interesu stabilnosti Republike, njenih institucija i bezbjednosti svih naših građana“

PREDSJEDNIK Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović u čestitki povodom 4. aprila, Dana policije Srpske, izrazio je ponos što Srpska danas ima jaku, stabilnu, savremenu, profesionalnu i veoma organizovanu policijsku strukturu koja je temelj daljeg razvoja i izgradnje Republike i zaštite prava, bezbjednosti i imovine svih građana.

„Policija i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske su garant zaštite ustavnog poretka Srpske, poštovanja vladavine prava i zakona i očuvanja opšteg mira i bezbjednosti u interesu stabilnosti Republike, njenih institucija i bezbjednosti svih naših građana“, naveo je Čubrilović u čestitki ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Darku Ćulumu i svim pripadnicima MUP-a Srpske.

Čubrilović je naglasio da su uloga i značaj policije Republike Srpske posebno vidljivi u kriznim situacijama.

„Svjedoci smo ogromnog doprinosa policije, u saradnji sa svim nadležnim institucijama i službama, u preduzimanju mjera na sprečavanju širenja epidemije virusa korona. Zbog toga vam odajemo posebno priznanje“, istakao je Čubrilović.

On je naglasio da je policija Republike Srpske dala nemjerljiv doprinos u odbrani slobode srpskog naroda i opstanku Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

„Veliku zahvalnost zbog toga moramo izraziti svim pripadnicima policije koji su u toj borbi učestvovali, a posebno sjećanje i poštovanje iskazati prema svima koji su dali život“, naveo je Čubrilović.

On je pohvalio nastojanja i mjere koje se preduzimaju na daljem jačanju MUP-a i policije Republike Srpske, kako u materijalnom, tako i u kadrovskom i tehničkom smislu, uz izgradnju novih policijskih centara i objekata za obuku.

„Želim vam uspjeh u budućem radu“, poručio je Čubrilović.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar