Главно Скупштина РС

Чубриловић: Треба избјећи сваку политизацију страдања Давида Драгичевића

„ТРЕБА СЕ ЧУВАТИ И ЕМОЦИЈА И СВАКЕ ЗЛОУПОТРЕБЕ СИТУАЦИЈЕ“
  • Коментаришући најаву посланика опозиције да ће у скупштинску процедуру упутити измјене два закона – о јавном тужилаштву и о кривичном поступку, Недељко ЧУБРИЛОВИЋ навео да у Народну скупштину до сада ништа није стигло

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је вечерас да треба избјећи било какву политизацију у случају страдања Давида Драгичевића.

Чубриловић је истакао да ће закључци Анкетног одбора Народне скупштине о страдању Давида Драгичевића имати снагу када се о њима изјасни највиша законодавна институција и да се на њих може гледати на овај или онај начин, али да треба прочитати материјал који је обиман.

„Тек по томе може да се стекне укупна слика о закључцима. Треба избјећи политизацију и незаконско сагледавање ствари, као и уношење емоције у овај процес, јер то никоме ништа добро не доноси. Поготово треба избјећи злоупотребу одређене ситуације, јер ничији бол не треба појачавати“, рекао је Чубриловић за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је нагласио да се, према Пословнику о раду, не би могло рећи да је Анкетни одбор излазио из одређених оквира, али и да се по закључцима све треба сагледати.

Коментаришући најаву посланика опозиције да ће у скупштинску процедуру упутити измјене два закона – о јавном тужилаштву и о кривичном поступку, Чубриловић је навео да у Народну скупштину до сада ништа није стигло.

„Знам за ове најаве и могуће је да ће до засједања Народне скупштине Републике Српске 19. јуна бити упућени одређени закони. Ако буду упућени у процедури која је предвиђена Пословником о раду, узећемо их у разматрање“, каже Чубриловић.

Он је поновио да ће на предстојећој сједници Народне скупштине Републике Српске бити разматрано 18 предложених закона, те да би дневни ред требало да буде допуњен још тачком или двије које би биле разматране по хитном поступку.

„Уз ово, имаћемо одређени број извјештаја, међу којима и онај Анкетног одбора Народне скупштине о страдању Давида Драгичевића“, рекао је Чубриловић.

Говорећи о недавној посјети Санкт Петербургу, Чубриловић је поновио да је за Републику Српску то значајна посјета.

„Били смо једна од ријетких делегација која је примљена на државничком нивоу. Учествовали смо у церемонији која има државнички карактер, а којој су присуствовали и предсједник парламента Русије и губернатор Санкт Петербурга. Сигурно је добро да се представници Републике Српске нађу на таквом мјесту и да се чује наш став у Русији“, каже Чубриловић.

Он је навео да је Народна скупштина Републике Српске до сада усвојила нешто мање од 200 закона и обрадила нешто више од 220 тематских цјелина.

„То је веома висок број и за неке много веће и опремљеније парламенте од нашег. Не кажем да у овом сазиву није могло боље и више, али не можемо се постидјети динамиком и количином урађеног посла“, рекао је Чубриловић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар