Главно Предсједник РС

Цвијановић: Дан побједе је један од најзначајнијих и најсвјетлијих датума

НАГЛАСИЛА: РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ ОСЛОЊЕНА НА СВОЈУ ТРАДИЦИЈУ И ИДЕНТИТЕТ
  • „У борби за слободу и голи опстанак, српски народ је, као дио антифашистичке коалиције, поднио огромне жртве које обавезују да његујемо сјећања на нашу славну историју, идеале и вриједности на којима је почивала Народно-ослободилачка борба и одбрамбено-отаџбински рат“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом 9. маја – Дана побједе над фашизмом у Другом свјетском рату, упутила је честитку грађанима Српске у којој је поручила да је српски народ поднио огромне жртве које обавезују на његовање сјећања на славну историју, идеале и вриједности на којима је почивала Народно-ослободилачка борба и одбрамбено-отаџбински рат.

Она поручује да дан када је побијеђен фашизам, највеће зло које је човјечанство изњедрило, представља један од најзначајнијих и најсвјетлијих датума и прилика да се ода дужна пошта херојима који су положили своје животе за стварање бољег и праведнијег свијета.

„У борби за слободу и голи опстанак, српски народ је, као дио антифашистичке коалиције, поднио огромне жртве које обавезују да његујемо сјећања на нашу славну историју, идеале и вриједности на којима је почивала Народно-ослободилачка борба и одбрамбено-отаџбински рат“, наведено је у саопштењу из Кабинета предсједника Српске.

Цвијановићева истиче да је управо зарад оних који су нас својим дјелима оставили на бољој страни свијета, задатак свих нас да досљедно заступамо историјску истину о ослободилачким борбама и да тај дух пренесемо младим нараштајима као залог за будућност.

„Ослоњена на своју традицију и идентитет, Република Српска с поносом обиљежава важне историјске датуме и остаје трајно посвећена слободарским идејама и цивилизацијским вриједностима, изградњи мира и стабилности“, наводи Цвијановићева.

Дан побједе над фашизмом обиљежава се 9. маја у знак сјећања на тај датум 1945. године, када је ступила на снагу безусловна капитулација нацистичке Њемачке, чиме је завршен Други свјетски рат у Европи.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар